– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Kan man leva på att spela poker?

Publicerad: 30/7, 2020

Nästan alla av oss idag har hört talas om historier på de som verkligen lyckats spela poker och vunnit, för att sedan kunna leva på pengarna vid palmer och stränder. Det finns absolut historier som dessa som är sanna, men det saknas några detaljer på hur de faktiskt tagit sig dit. Går det då att leva på att spela poker?

Svaret är både ja och nej, det beror helt på hur din vision ser ut. För det första behöver du kunna spela poker. Kan du inte spela poker, lär dig först spelet. Det är onödigt att försöka en karriär inom poker om du inte har någon erfarenhet. Är planen att vinna stort och åka iväg som ekonomisk oberoende, är nog visionen lite fel där också. Tänk på att när du spelar poker kan du inte riktigt veta hur hög inkomst du kommer ha per månad och därför bör du planera steg-för-steg om hur du ska kunna klara dig pengamässigt.

Planera hur du ska klara dig ekonomiskt

Innan du ens tänker på att börja leva på poker behöver du först planera din ekonomi. Spelar du på poker kommer du inte få in en fast månadslön. Eftersom intäkterna kan variera så stort är det därför väldigt riskabelt att endast lita på poker som den enda inkomstkällan.

Det bästa är därför att ha ett heltidsjobb och spela poker vid sidan om. Ju bättre det går för dig, desto större chans har du att byta ut arbetet till en pokerkarriär, men det är också något som bör göras varsamt. Ska du leva på poker behöver du först vara bra på poker.

Det finns även vissa som har extrajobb och som har flera inkomstkällor, som t.ex. poker tillsammans med investering i aktier, kryptovalutor eller via en egen firma. Ju fler inkomstkällor du har desto bättre och högre lön per månad, men tänk även på hur du spenderar din tid och lägg mest energi på det som drar in mest pengar.

Öva, öva, öva och håll dig inom budgeten

Ju mer du spelar desto bättre blir du. Det är också viktigt att du har självdisciplin och endast spelar efter din budget. Spela alltså inte när du är påverkad av alkohol, om du är för trött eller om du övergått din budget. Skulle det dessutom inte gå bra ett par rundor är det viktigt att du kan hantera det. När du spelar poker kommer du inte alltid få bra händer eller göra dina bästa drag. Att förstå att förluster är en del av spelet är viktigt, men se till att vinsterna är högre än förlusterna så kommer du förhoppningsvis klara dig galant.

Idag kan du öva genom att spela på online poker, köra på landbaserade casinon eller öva hemma med en kortlek. En blandning är det absolut bästa om du vill förbättra dina skickligheter. Eftersom varje spelomgång är olika beroende på vilka kort som du får, hur din hand ser ut, vilka du spelar med och vilken plats runt bordet du sitter på. När du spelar kommer du därför möta olika utvägar och kombinationer. Att spela på poker är inte det enklaste, men ger du aldrig upp finns det en chans. Det bästa är att rikta sig in på turneringar och därifrån fortsätta ta dig framåt.

Eva Wasshag

Publicerat via SvenskPress.se av...

Eva Wasshag

E-mail: eva@scandinaviacreative.com

Lektor i medie- och kommunikationsvetenskap samt skribent med intresse för ekonomi, teknik, industri och samhällsvetenskap.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK