– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Jörgen Philipsson - rallare i fyra generationer

Publicerad: 10/3, 2018

Jörgen Philipsson från Ockelbo driver idag det snabbväxande företaget CC-Gruppen i Ockelbo som specialiserat sig på service och underhåll av järnvägar. De erbjuder uthyrning av välutbildad och kvalificerad personal. Idag är man 16 anställda med kontor i egen fastighet i Ockelbo.

Historien började redan på 60-talet när Jörgens farbror Lasse Philipsson med hjälp av farfar Bertil startade Philpssons Gräv & Schakt vilket sedermera såldes till Ericsson. Därefter startade Lars Bålsta Kabeltjänst och hade som mest 180 anställda. Farbror Kajan (Kaj-Åke) arbetade som arbetsledare och farfar Bertil hjälpte till med olika projekt. Pappa Rolf och farbror Rune startade Philipssons entreprenad med uppdrag åt försvaret men hjälpte även Lars med olika projekt på järnvägen.
– Man kan nog säga att jag är född med rallarblod i ådrorna, säger Jörgen. Jag har varit med sedan jag var liten och självklart fanns det både lok och tåg i både julklappar och födelsedagspresenter. Men självklart har det här också varit en fantastisk skola och det är faktiskt roligare än någonsin idag trots att jag nu har 33 år i branschen. Att jag startade företaget 2014 var därför att jag såg goda möjligheter inom vår nisch och att det var en mycket spännande utmaning. Dessutom var det ju kul att föra namnet vidare förstås!

Specialiserat sig på säkerhet
CC i företagsnamnet CC-Gruppen står för Certos cintos på latin vilket betyder snabbt och säkert och är verksamhetens ledord.
– För minimala driftstörningar måste vi naturligtvis arbeta både snabbt och effektivt, förklarar Jörgen. Däremot är säkerheten alltid överordnad. Vi gör allt för att sköta den exemplariskt då säkerheten på den här typen av arbetsplatser är av största vikt. Det gäller naturligtvis våra anställda men även kollegor som arbetar inom samma projekt liksom allmänheten som alltid är närvarande och har en relation till vårt arbete i någon form då vi monterar staket, avskärmningar och bullerplank för personskydd och säker arbetsmiljö.
Det är miljöaspekten vi också verkligen vill understryka då det också är av största vikt för helheten. Vi planerar till exempel att investera i en hybrid traktorgrävare då självklart skall fordon som arbetar i tunnlar i största möjliga utsträckning drivas av el för att släppa ut så lite avgaser som möjligt.
Företaget utför alla former av arbeten både över, under och vid sidan om själva järnvägsrälsen men har specialiserat sig på allt som handlar om el och elsäkerhet.
– Jag startade verksamheten på grund av att jag såg stor potential inom olika arbetsormrådern som till exempel och anläggning.. Vi har sedan starten satsat på påkostade utbildningar för personal från grunden och får därigenom fram mycket eftertraktad arbetskraft. Utbildningarna uppdateras hela tiden utifrån vad kunderna behöver. Tillsyningsmän, kopplingsledare, el-arbetsansvariga och ett flertal certifieringar inom starkström och elsäkerhet men även heta arbeten och sky-liftar till exempel. Alla uppdragsgivare och olika typer av projekt kräver specifika utbildningar och behörigheter.

Arbetar över hela Sverige
De flesta arbeten ligger under Trafikverkets ansvarsområden och en stor uppdragsgivare är Stockholms lokaltrafik där man förutom järnvägen även underhåller tunnelbanan och spårvägen.
– Vi kan projektera och ta fram helhetslösningar eller verka som underleverantör och utför alla former av spårentreprenader från mark- och banarbeten till allt som har med kvalificerade elarbeten att göra. Vi har ju förmånen att ha flera bra uppdragsgivare inom branschen som bl.a. Strukton, Infranord, Rosenkvist och SBB så att vi hela tiden får vara på tå för att vara ledande inom våra arbetsområden.
Idag arbetar CC-Gruppen i huvudsak i Mellansverige men utesluter inte att expandera ytterligare.
– Vi finns där jobben finns, säger Jörgen. Det finns mycket att göra i de här regionerna men visst har vi sett att det finns en hel del att göra även i våra nordiska grannländer så får väl se hur saker och ting utvecklas i framtiden. Vi vill dock alltid vara i främsta ledet när det gäller både kvalitet, teknik och miljö i och med att det hela tiden kommer nya krav och även förväntningar på oss, både som entreprenör och underleverantör.
För att knyta ihop rallarsläkten Philipssons utbredning och fortlevnad så arbetar brodern Conny hos samarbetspartnern Ockelbo Kabelteknik som utför uppdrag längs järnvägen i hela Sverige. Jörgens son Alexander, som representerar den fjärde generationen Philipsson, är idag anställd hos just CC-Gruppen och stationerad i Stockholm. Så man kan lugnt konstatera att släktträdet bokstavligen går som på räls.

Om Jörgen:
Ålder: 51
Yrke: VD och maskinförare
Familj: Gift med Marie, 4 barn.
Bor: Hus i Ockelbo
Fritidsintressen: Träning skidåkning, cykel och styrketräning

För mer information se http://ccgruppen.com
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK