– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Johan Ameen 1

Johan Ameen 1

Johan Améen – ny VD för Bilmetro Lastbilar

Publicerad: 5/10, 2018

Från den 1 oktober har Johan Améen tillträtt som ny VD för Bilmetro Lastbilar.

Johan har erfarenhet från flyg-, rederi- & personbilsbranschen och nu senast Scania Sverige där han jobbat i olika roller sedan 2011. Bl.a. som regionchef och med ett övergripande ansvar för Scanias unika biobränsleportfölj, på den svenska marknaden.

- Jag är stolt och glad över förtroendet. Vår bransch står inför en del utmaningar och jag ser med spänning fram mot att få leda Bilmetro Lastbilar in i framtiden med förändringar som elektrifiering, självkörande bilar och ökade krav på hållbarhet.

På kortare sikt är det främst leveranstider, reservdelsförsörjning och att hitta personal till våra verkstäder som är de största utmaningarna.

Johan, som är uppvuxen i Luleå men har bott i Stockholm de senaste 38 åren, kommer inom kort att flytta till Gävle.

Rollen som VD för Bilmetro Lastbilar innebär totalansvar för lastbilsverksamheten i Gävleborg, Dalarna och Uppsala med 200 medarbetare och en omsättning på 1 miljard SEK per år.

-Vi på Bilmetro känner oss mycket nöjda med rekryteringen. Med Johan får vi en erfaren ledare med stort fokus på hållbarhet, säger Filip Andersson, VD för Bilmetro.

Kontakt:
Johan Améen
070-921 02 10
johan.ameen@bilmetro.se
Bilmetro

Publicerat via SvenskPress.se av...

Bilmetro

Bilmetro är ett av Sveriges ledande bilföretag, som också är ett av de största privatägda i branschen. Bilmetro har ca 600 anställda på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland och omsätter ca 4,1 mi... Läs mer

Se alla nyheter »

Johan Ameen 2

Johan Ameen 2

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK