– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Bassam Al-Baghdady

Bassam Al-Baghdady

”Islamofobi” är ett hittepåord

Publicerad: 18/10, 2019

Jämställdhetshetsminister Åsa Lindhagen (MP) går islamisters ärenden när hon uppdrar Brå att göra en studie som legitimerar begreppet islamofobi. Att vara kritisk till, ogilla islam, kan aldrig vara en fobi. Islamofobi är helt enkelt ett hittepåord. Att våra skattepengar går till lekstugeverksamhet för fanatiker är skandal, skriver Bassam Al-Baghdady, ordförande Centrum för Sekulär Bildning.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) ger Brottsförebyggande rådet, Brå, uppdraget att studera något som inte existerar (islamofobi) för att sedan bevisa att den existerar!

Missförstå mig rätt nu. Hatet mot muslimer existerar i allra högsta grad och jag själv drabbas av det dagligen för att jag ser ut på det sättet jag ser ut på. Sociala handläggare som är rädda att ta mig i handen i rädsla för att ”kränka” mig.

Servitörer som vill servera mig alkoholfri öl eller skinkfri macka. Visst låter det banalt, men bli utsatt för det dagligen och du kommer förstå vad jag menar. Värst av allt, föräldrar på dagis som undviker att prata med mig eller mina barn.

Rasismen har många ansikten.

Tack vare åratal av oändliga krav på anpassningar av majoritetssamhället i form av separata badtider, halalslakt, bönerum, hälsa/inte hälsa, omskärelse, könsstympning, religiösa skolor, slöja på barn och ständiga politiska krav på särlagstiftning för muslimer från islamisternas sida har det lett till att hat mot muslimer har ökat.

Att islamister och ett helt gäng pseudointellektuella debattörer, forskare och journalister har cementerat bilden av vad en muslim är, gör det inte lättare för vanliga muslimer att smälta in i samhället.

Det gör det också svårare för övriga samhället att acceptera muslimer till något mer än att spela med i symbolisk toleransteater på dagen. När mörkret faller och pjäsen är över åker de integrerade, skötsamma invandrarna och svenskarna till sina fina bostadsområden och låter dessa klyschiga typer av skäggiga män som inte tar kvinnor i hand och kvinnor med heltäckta kroppar åka hem till sina områden.

Med denna ständiga exotifiering av invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet blir det inte lättare för någon att bli en del av något, inte minst ett samhälle som har så extrema liberala värderingar som svenska samhället.

Dock, att kalla hatbrott mot muslimer för ”islamofobi” är att springa islamisters ärenden. Islamofobi är ett hittepåord skapat just för att hindra kritiken av islam som ideologi. Att hata muslimer däremot är något annat som kallas för muslimhat och inte ”islamofobi”.

Varför finns det då inget som kallas för ”islamofobi”? Därför att man inte kan ha fobier om en idé.

Du kan ha fobier av platser (akrofobi – höjdskräck) du kan fobi av djur (araknofobi – rädsla för spindlar) och du kan ha fobier för situationer (skotofobi – rädsla för mörker). Fobi är en överdriven och omotiverad rädsla för något som är normalt och är ett psykiskt tillstånd som bör behandlas.

Du kan ogilla en idé, som socialism eller kommunism, utan att det betyder att du lider av socialismfobi eller kommunismfobi. Du ogillar dessa idéer för att du tror eller förstår att de är skadliga idéer.

Att kalla ogillande av en idé för en idéfobi är ett ängsligt försök att stämpla kritiker av denna idé – islam – som lidande av en psykisk åkomma.

Att Miljöpartiet bli det parti som försöker legitimera detta hittepåord är inget konstigt i sig med tanke på hur många islamister som finns i partiet i dag.

Men att våra skattepengar och resurser från Brå ska gå åt att forska på ett fenomen som kan klassas som tomtar och troll är under all kritik. Det är något som bör kritiseras och stoppas.

Våra skattepengar och myndigheter är ingen lekstuga för fanatiker i Miljöpartiet. Vi avskaffade hädelselagar i brottsbalken redan 1949, och vi ska inte ha det 2019.

Bassam Al-Baghdady

Kontakt: Al.Baghdady@gmail.com
Twitter: @Bassamius
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100015000092119
Bassam Al-Baghdady

Publicerat via SvenskPress.se av...

Bassam Al-Baghdady

Bassam Al-Baghdady författare, föreläsare och översättare.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK