– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Inredning av ett vardagsrum.

Inredning av ett vardagsrum.

Inredning av ett vardagsrum

Publicerad: 31/1, 2021

Vardagsrummet är ett av de rum vi alla för det mesta tillbringar en hel del tid i. Därför är det inte fel att satsa på bra inredning där. Det så att du får en mysig oas att vistas i om kvällarna. Bra saker att tänka på då du ska inreda vardagsrummet är soffans position, ha något att vila blicken på, ha rätt matta samt se till att skapa en bra balans.

Vad för soffa och bord du ska ha, det bestämmer du själv. Men när du ska placera ut dem, är det bra att fundera på hur de ska stå. Soffan är oftast den största möbeln. Hur du ställer den kan göra skillnad. En bra tumregel är att ha den så att den så att säga välkomnar dig då du går in i rummet. Alltså inte ha ryggen mot dig.

Bra tips för din inredning

I alla våra rum hemma är det bra att ha något som så att säga fångar vår blick eller vårt intresse. Det kan vara en vacker utsikt, en eldstad eller en maffig tavla. Du kan även satsa på att ha färgglada kuddar i soffan som drar blickarna till sig. Därtill är det viktigt att ha rätt matta för ditt vardagsrum. Fundera på om du föredrar en matta som är mjuk och fluffig eller om det ska vara som en avgränsare i rummet.

Mattan bör även matcha övrig inredning på ett bra sätt. Sedan är det viktigt att ha en bra balans i hela rummet. Så har du till exempel en soffgrupp i ena änden, skapa en myshörna i en annan del, så att det blir en bra balans. Se även till att tänka på detaljerna i rummet. Det genom att addera kuddar, filtar, gardiner med mera. Tänk även till då det gäller belysningen och ha flera olika lampor och olika ljuskällor.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK