– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Hur kommer det sig att bilbränderna bara fortsätter?

Publicerad: 7/10, 2019

Frågan ställde jag idag till en grupp nyanlända i en föreläsning norr om Stockholm. Området har drabbats år efter år av bilbränder, kriminalitet och utanförskap. Svaren var många och långt ifrån att vara politiskt korrekta. SFI-läraren såg lite besvärad ut att själva invandrarna uttalar sig på det sättet om olika grupperingar som växer i samhället.

Ahmed, som har varit i Sverige i två och talar perfekt svenska säger: Alla vet vem som eldar bilarna. Sverige har tagit alldeles för många invandrare, det blir svårt att hjälpa så många att bli integrerade när man har så många på en gång. Vi är ingen höns som man bara staplar på varann här, vi är människor.

Nadja, en höggravid kvinna i 20 års ålder: Vi vet vilka dom här killarna, alla vet och polisen vet också det, men polisen gör inget mer än att stå och spela coola med de i Centrum varje dag som om de vore kompisar. Det klart de inte rädda för polisen då.

Därav bryter det ut högljudda diskussioner om några etniska invandrar gäng som terroriserar området och är i ständigt krig mot varandra. Jag frågar: Pratar vi om nyanlända här? Då skrattar alla med ett högt Nej!! De flesta är födda här, om inte alla, säger en som sitter längst in och har varit tyst under hela föreläsning.

En fjärde förklarar att det pågår ett gängkrig här med droger, försäkringsbedrägerier, bidragsfusk och annat som alla känner väl till men ingen vågar säga något. SFI-läraren hoppar in och påpekar att vi spekulerar här bara. Jag instämmer. Vi ska inte leka polis här, säger jag, utan bara tala om vad vi känner till och våra tankar kring det.

Efter långa diskussioner förstod jag följande:

1. Alla i området verkar känna till vem som ligger bakom bilbränderna, hoten, stölderna och skjutningarna.

2. Polisen verkar känna till vilka gäng det rör sig om.

3. Ingen vågar ange dessa grupper i rädsla för repressalier då alla tror att polisen är för svag för att skydda dem.

Min analys:
Polisen har tappat våldsmonopolet i området och kriminella gäng känner väl till det. De nyanlända får anpassa sig till den nya verkligheten de kommer till i Sverige.

Mina råd till nyanlända:
1. Lär dig svenska snabbt och hitta ett jobb.

2. Fly omgående från det här område.

3. Under tiden, var bereda att åka långt med era barn till en bättre skola än att skicka dina barn till en utsatt skola i närheten. Dina barn kommer att tacka dig.

Bassam Al-Baghdady
Ordförande Centrum för Sekulär Bildning
https://www.bassam.nu
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK