– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Programledarna, poddprofilerna och systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.

Programledarna, poddprofilerna och systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.

Hannah och Amanda lanserar rosévinet Golden Year

Publicerad: 24/2, 2021

Programledarna, poddprofilerna och systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman lanserar nu sitt vin, Golden Year Rosé. Det är ett torrt och friskt rosévin från sydvästra Frankrike gjort på Syrah- och Grenache-druvor. Vinet är framtaget i samarbete med importören Urban Wines.

Den smakfulla duon har rönt stora framgångar med Fredagspodden och leder mediehuset Perfect Day som står bakom nästan hälften av Sveriges största poddar som bl.a. Alex & Sigge, Ursäkta och When We Were Kings. 

Golden Year Rosé återfinns i Systembolagets beställningssortiment och lanseras idag den 24:e februari klockan 10.00. Rosévinet har inslag av röda bär, citrus, vattenmelon och örter och har en fjäderlätt ljusrosa färg. Det passar utmärkt att dricka året om och är ett mycket bra val till fisk och skaldjur, sushi och sallader. Vinet är anpassat för att fungera under årets alla tolv månader, i både kyla och värme. Med sin torra, eleganta och friska stil passar det både före och efter maten.

– Det är en vinstil vi uppskattar väldigt mycket och vi är riktigt stolta över resultatet. Vi har provat igenom en herrans massa olika vinstilar och olika komponenter för att hitta ”vårt vin”. Till slut så landade vi i en blandning av de två klassiska druvorna Syrah och Grenache. Därtill kommer vinet från den senaste skörden så det är riktigt ungt och friskt, säger Hannah Widell.

Den fjäderlätta ljusrosa färgen som vinet bär kommer från druvornas skal som man låter ligga i druvjuicen precis lagom kort tid för att ge denna kulör. Det krävs nämligen ett riktigt hantverk för att göra en ljusrosa rosé. 

– Tillsammans med Hannah och Amanda har vi gjort ett digert och riktigt ambitiöst jobb för att ta fram denna pinfärska, eleganta och härligt ljusrosa franska rosé, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som är distributör för vinet.

Extra kul att genomföra en sådan här lansering med så engagerade partners som Hannah och Amanda. De verkligen andas vin, mat och livets goda och har därtill riktigt bra koll på hur ett bra vin skall smaka. De har även varit enormt engagerade i designen och flaskformen. Designen har f.ö. sin grund i omslaget på deras uppskattade bok The Golden Year. Det är nog bra många fler än vi som verkligen hoppas på att 2021 blir the Golden Year.

– Det tog ett tag att landa rätt och vi är riktigt nöjda med den sobra och avskalade etiketten för att inte tala om den speciella flaskformen som är så himla elegant, säger Amanda Schulman. Som pricken över i:et har den en snygg skruvkapsyl som är lätt att öppna och lätt att stänga. Vi använder faktiskt tomflaskan som vattenflaska hemma. Det är kul att man kan återanvända flaskan på ett smart sätt när formen är så elegant. Pilla bort etiketten så har du en riktigt fin vattenflaska med GY-loggan på toppen.

Vinet har inget tillsatt socker och är snustorrt, med cirka tre gram socker per liter. Priset är 99 kronor. 

Hur får man tag på vinet?
– Vinet står i dagsläget inte på Systembolagets hyllor utan finns i beställningssortimentet, säger Niklas Viderud. Man beställer enkelt via Systembolaget eller direkt i butik. Det tar ca 4-7 dagar innan man får ett sms och kan hämta ut vinet i valfri Systembolagsbutik över hela landet utan extra kostnad. Önskas hemleverans så ordnar Systembolaget det också, läs mer på deras hemsida.

Du behöver inte komma ihåg något artikelnummer, det finns nämligen inget annat vin som heter Golden Year Rosé - så lägg namnet på minnet bara!

Golden Year Rosé
Årgång: 2020
Artnr: 50268
Pris: 99 kronor
Alk: 12,5 %
Importör: Urban Wines
Beställs via Systembolaget
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/golden-year-5026801/?


Vill du komma i kontakt med Hannah & Amanda för en intervju, kontakta:
Simon Strand
0725 578 500
simonstrand4@gmail.com

 

För info om vinet kontakta:
Urban Wines
Niklas Viderud
niklas.viderud@urbanwines.se
www.urbanwines.se

 

 

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Nu lanseras vinet Golden Year Rosé.

Nu lanseras vinet Golden Year Rosé.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK