– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Grekisk kraftsamling på Stockholms Handelskammare

Publicerad: 13/2, 2018

Måndagen de 12 februari så höll Den Nordiska Hellenska Stiftelsen ett mycket intressant möte på Stockholms Handelskammare, Brunnsgatan 2 i Stockholm, om Grekland på temat ”Never let a crisis go to waste”.

Syftet var att främja förståelsen av Hellenska värden och det Hellenska samhället som ett medel för att fördjupa förbindelserna mellan Sverige och republiken Grekland som är det namn vi svenskar förknippar med det solrika landet i Europas sydöstra hörn. De vackra lokalerna var fyllda till sista plats av både entreprenörer och politiker med kopplingar och släktskap till Grekland.

Herr Spyridon Mylonopoulos, ordförande i Den Nordiska Hellenska Stiftelsen inledde eftermiddagens tema, fritt översatt "Låt aldrig en kris gå till spillo”, att det trots allt handlar om att se möjligheterna till innovativ tillväxt och stiftelsens uppgift är att vara en katalysator för ökat samarbete inom utbildning, innovation och entreprenörskap.

Sammanlagt ett tiotal föredragshållare framhöll de stora värden som finns på plats i regionen och och de fantastiska möjligheter till olika former av samarbete länderna imellan.
Bland talarna återfanns Maria Rankka, VD, Stockholms Handelskammare, Theofil Tsappos, som representerar den femte generationen av en hellenskt-svensk handelsfamilj som kom in i Sverige redan år 1876 och Andreas Hatzigeorgiou, Chefsekonom, Stockholms Handelskammare som väljer att se krisen som en möjlighet förändring samt Mikael Ericson, vd och koncernchef, Intrum Justitia som redogjorde för hur man arbetade på plats och samarbetet med Eurobank i Grekland.

Störst intryck gjorde dock Achilles V. Constantakopoulos, ordförande för Costa Navarino när han berättade om deras enorma och flerfaldigt prisbelönta resort på 1340 hektar (5 gånger större än Monte Carlo) som hans far startat. Med havsbad, hotell och golfbanor och bekvämligheter av absolut världsklass har de skapat ett unikt besöksmål med direktflyg till destinationen. Han berättade om flera av utmaningarna för detta maratonprojekt och kommande investeringar. Han belyste att största fokus är på hållbart tänkande i hela konceptet liksom vikten av närproducerad mat. De totala investeringarna är än så länge svindlande 700 millioner euro!

Det bjöds även på underhållning av mycket hög klass från Hellenska skolan av den mycket talangfulla studenten Anastasia Papaxanthis samt den fantastiska mezzosopranen Katerina Roussou och pianisten Johan Sandback. Kvällen avslutades med goda grekiska delikatesser och därtill hörande drycker där både gäster och föreläsare minglade och trivdes tillsammans. En som pustade ut lite extra var eldsjälen Thanassis Psaroulis som varit med och hållit i en hel del av trådarna bakom kulisserna och nöjt kunde konstatera att släkt, vänner och alla övriga gäster verkade mer än nöjda med dagens tillställning.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK