– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

GG presenterar utställningsåret 2018

Publicerad: 12/2, 2018

Med ambitionen att vara ett forum för samtida glaskonst ställer Galleri Glas under 2018 ut svenska och internationella glaskonstnärer med vitt skilda uttryck och tekniker.

Att Galleri Glas öppnade för snart ett år sedan berodde på en enda sak: att det inte fanns någon scen för samtida glaskonst i Sverige. ”Vi visste att det var ett djärvt projekt och är därför tacksamma för det generösa mottagande vi fått – och för att galleriet blivit en viktig samtalsplats för glaskonst i Sverige och i världen” säger galleristerna Anna Bromberg Sehlberg och Elin Forsberg.
Under 2018 visar galleriet glas av följande konstnärer:

Lene Bødkers Vem är du? förlängs till den 20 mars

När hon skapar sina föreställande verk i massivt glas använder danska Lene Bødker en variant av bronsgjutnings-tekniken ”Cire perdue”. Ofta bearbetar hon sina verk med hammare, trots att det är en mycket riskfylld process. Bødker har ofta offentliga uppdrag och har fått Kanazawa Glass Award, The Grand Prize.

Laura de Santillana: In This Light april–augusti

För första gången någonsin ställer den inflytelserika konstnären Laura de Santillana ut i Sverige – och det med glas som har otroliga ljuseffekter och är så tekniskt avancerat att det aldrig skulle kunna ha tillverkats här. de Santillana bor och verkar i Venedig, men glaset hon visar är blåst i Tjeckien och i Seattle.
Som barnbarn till Paolo Venini (grundare till 1900-talets mest ansedda glasbruk) och dotter till Ludovico Diaz de Santillana (ledare för Venini från 1959) är Laura djupt förankrad i hantverket. I samband med utställningen uppmärksammar vi hur venetianskt och nordiskt glas inspirerat varandra under de 100 senaste åren.

Karin Törnell, augusti–oktober

Hon är en konstnär som verkar mycket i det offentliga rummet, ofta med stora, gjutna, abstrakta skulpturer. Nu har Karin Törnell precis blivit färdig med ”Andetag och fotfäste”, permanent konstverk vid nya Citybanans station Stockholm city. Törnell är en mästare på gjutet glas – och en personlig favorit för Galleri Glas.

Lena Bergström, november– januari

Efter många år på Orrefors och nu på Kosta Boda är Lena Bergström ett stort namn för många, och ett föremål för samlande. Bergström är kanske mest känd för sitt mästerligt slipade kristallglas – men också för sina poetiska ”planeter”, var och en unika och nu i en spännande organisk utveckling.


För mer information kontakta vänligen Galleri Glas, Nybrogatan 34, 114 39 STOCKHOLM
Anna Bromberg Sehlberg anna@galleriglas.se tel 070-823 11 87

Galleri Glas
Om Galleri Glas

Galleri Glas startades för att skaka nytt liv i en av Sveriges tidigare paradgrenar – konstglas. Galleriet fokuserar på samtida glaskonst, och har på kort tid blivit en naturlig arena för möten mellan konstnärer och en initierad publik som söker unika objekt. Galleri Glas öppnade i mars 2017 och grundades av Anna Bromberg Sehlberg och Elin Forsberg. Galleriet ligger på Nybrogatan 34 i centrala Stockholm och visar löpande separata utställningar med ledande svenska och internationella glaskonstnärer. Läs mer på http://www.galleriglas.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK