– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Gåvor inför varje högtid.

Gåvor inför varje högtid.

Gåvor inför varje högtid

Publicerad: 16/7, 2021

I Sverige är det tradition för företag att ge sina anställda och kunder någon gåva inför årets stora högtider. Det är inte helt enkelt att komma på någon lämplig gåva som så många som möjligt tycker om. Här har vi listat de mest populära jul- och påskgåvorna som majoriteten brukar uppskatta.

Julen

Julen är den största högtiden för de flesta i det här landet. Då känns det extra viktigt att uppmärksamma dem som betyder allra mest. Och alla älskar ju att få lite uppmärksamhet - speciellt under högtider!

Glögg

Den enda tiden på året när glögg är acceptabelt att dricka är under julen. Inte så förvånande att många företag väljer att ge bort glögg som gåva.

Det finns många för- och motsägelser gällande att ge alkoholhaltiga drycker som gåva. Många tycker det är okej att ge och att få alkohol till julen, men när det gäller en professionell gåva får man tänka lite om, eftersom gåvomottagaren kanske

• inte dricker alkohol

• har ett komplicerat förhållande till alkohol

Det kan därför vara en god idé att vara neutral och inte blanda in alkohol i bilden, så en alkoholfri glögg är att föredra.

Godis

Julen brukar hos de flesta associeras med choklad och annat godis. Därför är det både naturligt och smart för företag att dela ut julgodis med tryck.

Det kan löna sig för företag att bunkra upp med ett stort lager av julgodis med tryck eftersom

• julen är vår största högtid

• julen förbereds långt på förhand och firas mer eller mindre i ett par månader innan själva julafton

Det ger en väldigt bra och generös bild av företaget om godiset delas ut till många i stor mängd.

Pepparkakor

En annan läckerhet som förknippas med julen är pepparkakor. Här kan företag också försöka fixa en låda eller etikett med företagets namn på och en liten personlig julhälsning till gåvomottagaren, som garanterat kommer att uppskatta presenten.

Värmeljus

Eftersom julen infaller under årets mörkaste tid, behöver vi människor mer ljus i våra liv. Värmeljus förbrukas i racerfart under julhelgen, vilket gör ljus till en praktisk och mycket användbar julgåva.

Påsken

Nu för tiden känns påsken inte som en så hemskt stor och viktig högtid, men den är ändå trevlig att uppmärksamma. De mest populära gåvorna inför påsk brukar vara

• påskblommor

• godis

Blommor till våren

Påsken infaller i början av våren, så då är det naturligt att folk vill pigga upp sig med lite blommor efter en lång vinter. Därför blir många glada om arbetsgivaren delar ut blommor som påskgåva.

Godisets högtid

Det är inte så konstigt att påsken förknippas med godis, eftersom det hör till att äta choklad tills man nästan spricker. Uppskattningsvis äter svenskar 3-4 gånger mer godis under påskhelgen än under en vanlig helg under resten av året.

Därför är det minst sagt ett ypperligt tillfälle för företagen att uppmärksamma de anställda och kunderna genom att dela ut påskgodis med tryck i likhet med julgodis. Det gör alla glada helt garanterat, samtidigt som företaget då kopplas ihop med allt positivt som godiset och påsken innebär.

Sammanfattning - godis funkar alltid!

För företag är det viktigt att uppmärksamma anställda och kunder inför större högtider. Gåvorna uppskattas enormt och det ger dessutom en generös bild av företaget.

Julen får absolut inte glömmas bort, eftersom det är den största och viktigaste högtiden för många idag. Lämpliga säsongsgåvor är glögg, pepparkakor och värmeljus. Också julgodis med tryck är en perfekt gåva som många kommer att uppskatta.

Påsken är också det perfekta tillfället att dela ut vårens första vackra blombukett. Det kommer garanterat att vara uppiggande för de flesta. Godis med företagets logo på pappret är en väldigt smart idé också, eftersom godis går åt som smör i solen under påskhelgen.

 

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK