– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Frätskador på tänderna av sport- och energidrycker

Publicerad: 22/7, 2018

Sveriges hittills största studie om dental erosion visar att var tredje ung svensk har frätskador på sina tänder som orsakas av energidrycker, sportdrycker och läsk.

Medan karies hos barn och ungdomar har minskat har frätskadorna på ungdomarnas tänder blivit en folksjukdom.

Sveriges hittills största studie om dental erosion visar att var tredje ung svensk har frätskador på sina tänder som orsakats av energidrycker, sportdrycker och läsk.

Sammanlagt har över 1000 elever i Bromma, Södertälje och Sollentuna följts av forskare på Eastmaninstitutets avdelning för barntandvård under två år.

De som hade mest frätskador på sina tänder var de som drack mest läsk, men för de som använde juice eller energi- och sportdrycker efter träning fanns det också ett starkt samband med skador på tänderna.

Slutsatsen av studien är att var tredje elev har frätskador på tänderna frätskador tycks vara mer utbredda bland 17-åringarna i jämförelse med elever i 15 års ålder.

Sveriges tandläkarförbund välkomnar studien från Eastmaninstitutet som sätter fokus på tonårstiden då levnadsvanor permanentas.

https://www.folktandvardenstockholm.se/om-folktandvarden/pressrum/nyhetsarkiv/2018/fratskador-pa-tanderna-vanligt-hos-ungdomar-i-stockholm/


HÄLSA SVERIGE


Niclas Carlson
Leg.Kiropraktor
för Hälsa Sverige
http://www.halsasverige.se


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Publicerat via SvenskPress.se av...

Niclas Carlson

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan... Läs mer

Se alla nyheter »

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

www.niclascarlson.se

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK