– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Cristin Nilsson, en varm fläkt av inspiration.

Cristin Nilsson, en varm fläkt av inspiration.

Från ett kyligt Sverige till ett varmt Spanien - Cristin förverkligade sin dröm.

Publicerad: 1/11, 2019

Går du i tankarna att du vill annat med ditt liv?
Eller att vardagen är trist, grå och behöver lite mer färg?
Då ska du läsa om Cristin Nilsson som flyttat utomlands och förverkligat sin dröm om att leva i över 300 dagar per år i skön och härlig värme.
En inspirationskälla direkt från Spanien!
Här är hennes historia.

Jag kom som flykting från Libanon till Sverige som 7 åring, min familj blev placerad i Lycksele i Västerbotten. Där bodde jag tills jag träffade min kärlek som jag är gift med sedan 20 år tillbaka.
Min uppväxt i Lycksele var fantastisk. Min far insåg tidigt att det är viktigt att börja jobba snabbt för att kunna komma in i det svenska samhället och att lära sig språket, samt att vi barn engagerade oss i skolan. Så jag lärde mig språket fort och började jobba extra i restaurang redan som 13-åring. Då min bror hade några stökiga år i tonåren så bestämde min far sig för att öppna en kiosk, för att på så sätt ge oss barn som då var i tonåren möjlighet att ta ansvar. Verksamheten gick bra och några år senare så öppnade hela familjen en restaurang som vi alla drev tillsammans. Restaurangen drivs fortfarande av familjen, men för mig ledde den till mötet av min make och vi har sedan många år lämnat Lycksele och bott på många olika platser i Sverige och i andra länder i Europa. Nu tjugotvå år senare så bor vi i Spanien. Kylan i Norrland drog mig och min familj söderut.

Vår första kontakt med vårt nya hemland kom för 8 år sedan och började med ett intresse för ett sommarboende. Det var en vinter då mörkret och kylan blev för jobbig. Vi pratade om att eventuellt ha ett boende i Spanien på äldre dagar, men började söka sommarbostäder på måfå på Blocket bara för att få en aning om vad det skulle kosta. När vi sedan hittade en svensk familj som ville sälja sitt radhus så konstaterade vi tillsammans att vi inte ville vänta till "äldre dagar".
Två månader senare så var vi på plats för att titta på olika objekt och vi hittade vårt första semesterboende i Spanien. Vår gemensamma dröm gick i uppfyllelse och det var verkligen en boost för hälsa och välmående. Vi har båda passion för motion, god mat och socialt umgänge. På en plats där solen skiner över 300 dagar per år, maten är god och prisvärd och där det är lätt att få kontakt med andra människor så är det lätt att trivas.

Efter några år då vi provat på Spanien så föddes idén om att investera i ett större boende nära havet för att kunna hyra ut till turister. Jag hade drivit en verksamhet i Sverige, men då verksamheten legat vilande utan att jag hittat någon annan lämplig verksamhet att investera i, så tog vi ett hastigt och lite riskabelt beslut när vi köpte ett stort renoveringsobjekt alldeles vid stranden.
Det blev en tuff resa då vi upplevde att mäklaren inte agerade fullt ut som vi önskat.
Efter många turer och en juridisk process på 6 månader så gick till slut vårt köp igenom.
Tack och lov så är det enkelt att hitta svenskspråkiga advokater, mäklare, hantverkare mm i Spanien, men det är viktigt att ha referenser från andra kunder.
Trots allt, vårt nya drömprojekt kunde påbörjas och precis när renoveringen blev klar så fick min man en tjänst med lokalisering i Spanien och hela familjen flyttade ned ifjol sommar.


I och med att huset blev klart samtidigt som vi flyttade ned så har jag mestadels ägnat mig åt uthyrningsverksamheten. Vi har även ett nytt projekt på gång tillsammans med min bror, där vi köpt ett annat renoveringsobjekt. Ett jättemysigt hus med stor potential som ligger nära stranden, svenska skolan och ett stort köpcentrum. Ett kanonläge i ett område som är levande året om och inte bara på sommaren. Vi har tittat på väldigt många olika objekt, men det är viktigt att välja rätt läge och att det går att göra något bra som en eventuell köpare eller hyresgäst verkligen skulle trivas i. Vi har inte bestämt oss ännu om vi ska sälja huset när renoveringen är klar, eller om vi ska hyra ut det, men det är viktigt att ge en "wow-känsla". Att det är något extra. Det finns så många objekt till salu eller för uthyrning längs hela kusten. Vi känner verkligen att med det här huset så tror vi att vi kan ge något extra.

Lite längre fram hoppas jag kunna förverkliga ett annat projekt.
Vi går i tankarna runt ett koncept för seniorboende. Många skandinaver som står i färd att pensionera sig i Spanien önskar bara bo där under delar av året och alla är inte beredda att köpa sitt eget boende. Att då skapa ett boendekoncept som kan attrahera seniorer att hyra säsongsvis under höst, vinter och vår, men som även fungerar som sommarboende för veckovis uthyrning till familjer under de varma sommarmånaderna, det tror vi på.
Ett sådant koncept behöver givetvis inte bara anpassa själva boendet till de olika målgrupperna, men även erbjuda service för att förenkla tillvaron för hyresgästerna samt ha gemensamma ytor för utomhusaktiviteter. Självklart med swimming pool, men även tillgång t ex till padeltennis, utomhusgym, grillplats, hundgård mm. För att kunna realisera ett sådant projekt så behöver vi gå ihop med andra delägare som tycker det här skulle vara ett spännande projekt.

Att det är just seniorboende som vi funderat kring har nog kommit upp då vi själva märkt av de mycket positiva hälsoeffekterna som kommer av att bo här nere. Klimatet ger helt klart en högre energinivå och även om vi har långt kvar till pension så märker vi att eventuella krämpor som smugit sig på blir bättre av livet här, med värme, sol, bad och mer möjligheter till varierad motion i det fria.

Avslutningsvis Cristin, om du fick ge 3 livsråd vilka skulle det vara?

Kämpa för att uppnå dina drömmar. En dröm uppfylls sällan av sig själv, den uppfylls genom att man aktivt strävar mot att uppnå den.
Var ärlig. Ärlighet gör livet mycket enklare och relationer med familj och vänner starkare.
Lär dig att spara. Att avstå att köpa något idag kan ge så mycket större möjligheter längre fram. Med ett medvetet sparande varje månad så kan ditt drömprojekt bli möjligt att uppnå.

Anna Idell
CFA NYTT
http://www.cfanytt.se
Bilder: Privat Cristin Nilsson

Publicerat via SvenskPress.se av...

CFANYTT

CFANYTT - Community för alla goda nyheter.
Vi är media för dig som vill vara med och göra skillnad - på riktigt. Nu tar vi ett steg till med CFANYTT. Vi söker dig och er som är en person, företag, or... Läs mer

Se alla nyheter »

Det mysiga renoveringsobjektets utsikt ger en vy av sommar och värme.

Det mysiga renoveringsobjektets utsikt ger en vy av sommar och värme.

Det mysiga renoveringsobjektet har potential.

Det mysiga renoveringsobjektet har potential.

Den här villan är färdigrenoverad och drivs som uthyrningsverksamhet.

Den här villan är färdigrenoverad och drivs som uthyrningsverksamhet.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK