– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

FC Barcelonas bästa spelare genom tiderna

Publicerad: 4/3, 2020

Fotbollsklubben FC Barcelona har drygt 120 år nacken och är idag en världens största och allra mest kända klubbar. Genom klubbens historia har massvis av världsberömda fotbollslegender spelat för Barca. Fotbollsresa.nu har sammanställt klubbens bästa spelare genom tiderna.

Barcelona FC hör till ett av de lag som har flest Champions League-titlar genom tiderna. Det är bara ärkerivalerna Real Madrid som har vunnit fler stora meriter genom åren. Klubben är baserad i Barcelona och hemmamatcherna spelas på Nou Camp. Barcelona FC är ett av lagen som lockar många svenska fans enligt Johan Peterson som sedan 2008 driver jämförelsesajten fotbollsresa.nu.

- El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid hör till en av de mest exklusiva matcherna och är en upplevelse utöver det vanliga. Många fotbollsstjärnor har spelat för FC Barca genom åren och i dagens trupp finns även en av de mest framstående - argentinaren Leo Messi. Detta lockar många fans, säger Johan Peterson.

Messi har blivit utsedd till världens bästa spelare flera gånger om och gör målrekord på löpande band för klubben. Även Maradona har spelat i Barca, detta gjorde han mellan 1982–1984. Han sägs vara tidernas bästa fotbollsspelare.

En annan stor stjärna genom åren är Luís Figo, som dock inte är populär efter den förbjudna transfern till Real Madrid. Andra stora spelare genom tiderna är dansken Michael Laudrup, de tre brassarna Ronaldo, Romario och Ronaldinho samt de tre holländarna Johan Cruyff, Ronald Koeman och Johan Neeskens. Svenskar som har spelat i Barcelona är både Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson och Patrik Andersson.

Res till Barcelona och upplev mer än bara fotboll

Framgångarna har resulterat i att klubben är världens näst rikaste fotbollsklubb med 613 miljarder dollar i årliga intäkter vilket också leder till att det är stor efterfrågan på fotbollsbiljetterna till lagets matcher. Barcelona har länge varit ett populärt resmål för weekendresor och det finns mycket att se och uppleva utöver fotboll så som läcker mat och den berömda katedralen La Sagrada Familia.


Om Fotbollsresa.nu

Fotbollsresa.nu är en jämförelsesajt för fotbollsbiljetter och fotbollsresor till alla stora ligor i Europa. Tjänsten grundades 2008 med ambitionen att hjälpa svenska fotbollsresenärer att lätt hitta vad man söker efter. I nuläget är det möjligt att jämföra cirka 20 svenska företag, från de som säljer lösa matchbiljetter till de som säljer paket där både hotell och flyg ingår.

För att hitta fotbollsresor och weekendresor till Barcelona se här:
https://www.fotbollsbiljetter.se/barcelona/biljetter/
https://www.flyg.nu/barcelona/
PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK