– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Exklusiva klocknyheter

Publicerad: 7/3, 2019

Över 23 000 besökare på klockmässan SIHH fick se exklusiva nyheter från välkända klocktillverkare som till exempel Cartier, IWC, Hermès, Panerai och Montblanc, men även mingla med världskändisar.

• OM MÄSSAN
Den 14-17 januari 2019 var det för den 29:e gången i ordningen dags för SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) i Genève, en av de två stora klockmässorna som arrangeras varje år i Schweiz. Det är primärt en stjärnspäckad branschmässa, men sista dagen fick även allmänheten ta del av alla nyheter och trender i horologins fascinerande värld. Utöver de 17 exklusiva utställarna fanns även en mindre mässhall med ytterligare 18 st mindre klocktillverkare som är mer kända utanför Sveriges gränser - Urwerk, HYT och Speake-Marin för att nämna några (se komplett lista längst ned).

• BÅDE DYR & EXTREM DESIGN
Flera av klocknyheterna som presenterades tillverkas endast i starkt begränsade upplagor, vilket ofta kombinerades med lätt hysteriska prislappar ända upp till 8,000,000 kr! Tillverkaren Richard Mille ville inte vara sämre och passade samtidigt på att töja på samtliga designspärrar, genom att presentera sin helt unika Bonbon-kollektion - designad som marshmallows, godis och frukter. Det råder delade meningar om flera av dessa extrema ur, men oavsett om man anser att designen var klockren, galen eller bara svindyr, så lär vi troligen inte se dessa extrema inslag på svenska handleder framöver. Det är dock precis som i bil- och modevärlden, flera funktioner och trender kommer att fångas upp av andra tillverkare framöver. Målgruppen för massproducerade klockor, de som vare sig vill investera en årslön eller stå uppskrivna på långa väntelistor, kommer alltid att få sina motsvarigheter till sist. De som nöjer sig med klockan i sin mobiltelefon/smartwatch förstår nog inte charmen med dessa analoga underverk.

• TYDLIGA FÄRGTRENDER
Det fanns en del tydliga färgtrender för 2019 som även känns igen hos andra tillverkare i lägre prissegment. Uttrycket 'Green is The New Black' kanske borde ersättas med 'Out of The Blue' framöver. Tillverkarnas urtavlor dominerades helt klart av blått i olika nyanser, men det presenterades även en hel del vintageflirtar med urtavlor i färger som laxrosa eller champagne. Flera tillverkare adderade sofistikerade guillochemönster på urtavlorna för att skapa en subtil känsla av djup. Det presenterades även flera stilfulla kombinationer med boetter/urtavlor i roséguld med matchande blått gummi- eller Natoband. Montblanc fick in en fullträff genom att matcha färgerna khakigrönt och/eller brons i olika kombinationer, men även tillverkaren IWC ville spinna på sitt militära arv med nyheten: Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Ceratanium.

• EN AV HÖJDPUNKTERNA
Montblanc lyckas på ett elegant sätt kombinera moderna inslag med historiska detaljer i sina nya modeller i 1858-kollektionen. Klockornas vintagekänsla förstärks med matchande Nato- eller läderband, samt Montblancs vintagelogotyp från 1930. Färgerna khakigrönt och brons anknyter även till företaget Minervas anrika historia, som sedan år 2006 ägs av Montblanc. I början av 1900-talet var de kända för sin tillverkning av robusta modeller anpassade för allt ifrån militärer och äventyrare - till bergsklättrare i Mont Blanc. 1858 i modellnamnet syftar på årtalet då Minerva grundades. Det tyska företaget Montblanc, som i sin tur ägs av Richemont, fick med detta genidrag en möjlighet att ta över schweiziska Minervas historiska arv. Montblancs spektakulära mässmonter var utformad som en hyllning till naturen och alla äventyrare, tänk djungel och vattenfall.

• KÄNDISTÄTT OCH PÅKOSTAT
Klocktillverkarnas ambassadörer består mestadels av världsberömda idrottsmän, skådespelare och modeller. Några som syntes på plats var: Pierce Brosnan, Hugh Jackman, Michael B. Jordan, Bradley Cooper, Amanda Seyfried, Adriana Lima, Isabeli Fontana, Ronan Keating och Nicholas Hoult. Flera miljoner människor följer livesändningarna från journalister/bloggare varje år, så det är onekligen ett stort och påkostat event!

• VILL DU SE ÅRETS KLOCKNYHETER?
Flera av nyheterna som presenterades på SIHH kommer att finnas i svenska butiker tidigast i april. I centrala Stockholm kan du förslagsvis besöka Franks Ur som är auktoriserad återförsäljare för Montblanc.

• UTSTÄLLARE SIHH 2019:
A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, BOVET, Cartier, Girard-Perregaux, Greubel Forsey, Hermès, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Richard Mille, Roger Dubuis, Ulysse Nardin och Vacheron Constantin.
Armin Strom, Christophe Claret, Chronométrie Ferdinand Berthoud, DeWitt, élégante by F.P.Journe, Grönefeld, H. Moser & Cie, Hautlence, HYT, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, MB&F, Ressence, Romain Gauthier, RJ, Speake-Marin och Urwerk.


★★★★★ LÄNKAR: ★★★★★
SIHH: https://www.sihh.org
Baselworld: - https://www.baselworld.com/en
Franks Ur: https://franksur.se

Publicerat via SvenskPress.se av...

Hasse Hall

Bevakar klockrelaterade event med fokus på världens största klockmässor.

I Schweiz arrangeras två stora klockmässor per år med exklusiva klockor; SIHH (Genève) och Baselworld (Basel). Fr o m 2019 k... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK