– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Enklare lanserar privat sjukvårdsförsäkring

Publicerad: 3/6, 2021

Lånejämförelseportalen Enklare har valt att bredda sitt tjänsteerbjudande, som numera även inkluderar en sjukförsäkring som de erbjuder tillsammans med Gjensidige. Sjukförsäkringen kan tecknas av alla mellan 16 och 67 år, och kostar oftast mellan 150 och 290 kronor per månad.

Enklare menar att försäkringen är ett utmärkt komplement till den sjukvårdsgaranti som alla svenska medborgare får ta del av. De pekar även på att vårdgarantin på 90 dagar ofta inte uppfylls, vilket medför att den försäkring de erbjuder bidrar till många positiva konsekvenser.

En snabbare behandling, en kortare sjukskrivingsperiod samt mer omfattande eftervård är tre förmåner som Enklare väljer att lyfta fram på sin webbsida.

De tre försäkringspaketen

Sjukförsäkring Bas

Sjukförsäkring Bas inkluderar bland annat privat operation och sjukvård, men så även vårdcoach samt second opinion (ett andra utlåtande) och third opinion (ett tredje utlåtande). Den största skillnaden mellan Bas och de två övriga delalternativen är att de ersättningstak som gäller för Bas är något mer snäva.

Sjukförsäkring Bas inkluderar privat vård i Sverige.

Sjukförsäkring Lagom

Sjukförsäkring Lagom är ett mer omfattande delpaket som bland annat inkluderar privat specialistvård, besök hos psykolog, besök hos dietist samt hemhjälp på maximalt 10 timmar. Lagom-paketet omfattar även e-vård som ges digitalt via exempelvis en mobiltelefon eller en surfplatta.

Sjukförsäkring Lagom inkluderar privat vård i Sverige och Norden.

Sjukförsäkring Plus

Sjukförsäkring Plus är den mest heltäckande sjukvårdsförsäkringen som Enklare och Gjensidige erbjuder. Här inkluderas allt som Bas- och Lagom-kunder får ta del av, men även mer avancerad vård som bland annat innefattar akupunktur, besök hos osteopat samt receptbelagda läkemedel.

Sjukförsäkring Plus inkluderar privat vård i Sverige samt Norden, och i somliga fall även sjukvård utanför Norden.

Hur tecknar man sig för Enklares sjukförsäkring?

Enklare har valt att skapa en dedikerad delsida för att marknadsföra den sjukförsäkring som de erbjuder. På delsidan återfinns en widget där besökaren får fylla i sin e-post, sitt mobilnummer samt sitt personnummer. Till skillnad från samtliga andra alternativ på marknaden kan sjukvårdsförsäkringen tecknas online. Självklart går det däremot få hjälp av en representant från Enklare om man skulle behöva hjälp med något i processen.

Detta inkluderas aldrig i en privat vårdförsäkring

Akutvård, vård i livets slutskede samt intensivvård täcks alltid av den offentliga sjukvården. Privata sjukförsäkringar likt den som Enklare erbjuder täcker inte heller behandling av tillstånd som omfattas av smittskyddslagen. Men trots det avlastar privata sjukvårdsförsäkringar den offentliga vården på ett bra sätt.

Enklare har breddat sitt tjänsteerbjudande

Enklare är mest igenkända för att vara en låneportal där kunder bland annat kan jämföra privat- och billån. Det är intressant att Enklare valt att bredda sitt tjänsteerbjudande, men samtidigt oklart huruvida de kommer att lansera än fler försäkringar i framtiden eller inte.

PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK