– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Den engelska sångerskan och låtskrivaren Scarlett Quinn

Den engelska sångerskan och låtskrivaren Scarlett Quinn

Engelska sångerskan Scarlett Quinn i boken om exklusiva gummistövlar

Publicerad: 28/4, 2021

Det svenska vintageföretaget ACQUO of Sweden tillverkar och säljer världens mest exklusiva gummistövlar. Som en del av svensk industrihistoria sedan 70-talet ger man nu ut en påkostad bok som presenterar den handgjorda och 100 procent veganska stöveln som ett både lyxigt men även miljövänlig plagg som står pall i både tuffa tider och väder. En av de medverkande är den engelska sångerskan och låtskrivaren Scarlett Quinn.

Trots den rådande pandemin så ville Jessica Lingonstierna, VD och ägare av bolaget fira att hennes verksamhet varit igång i fem år och såg inte Corona som ett hinder, utan ville i stället ge folk möjlighet att få arbeta med något roligt och kreativt, därav idén med en bok om gummistövlar! Jessicas övertygelse är att alla behöver tänka medvetet, hållbart och börja planera sin konsumtion.

Scarlett, vad betyder ACQUO of Sweden och deras stövlar för dig och hur kommer det sig att du är med i boken "Step into the world of  ACQUO"?
– Jag har fotat för ACQUO då och då genom åren. Jag älskar stövlarna och har förstås ett par själv. Jag blev ombedd att delta i den här boken efter några roliga och fantastiska fotograferingar med de vackra stövlarna med fotografen Guy Reece.
Vi har en fantastisk kemi för att ta häftiga bilder och vi har verkligen haft så kul med den vackra och ganska sexiga ACQUO-stöveln.
ACQUO Of Sweden stövlar betyder mycket för mig eftersom de betyder elegans, klass och så mycket kul också! De påminner mig om bra tider att hänga på stranden och plaska runt i vattnet.
Jag har haft vansinnigt roligt när jag arbetar med ACQUO och bär stövlarna. Det har skapat minnen som håller livet ut. Varumärket tillverkas av en stark kvinna för starka kvinnor.
 
Scarlett Quinn är en sångerska / låtskrivare som är från i Brighton i England. Hon utmärkte sig på dans och musikteater från och med tidig ålder och arbetade först med teater och även med National Youth Music Theatre. Scarlett arbetade som juniorpresentatör för Disney Channel-presentationer som Kids Choice Awards. När hon var 15 år tog hon upp gitarr och började skriva låtar. 2009 mötte Scarlett författaren och gitarristen Graham Kearns som presenterade henne för Judy Tzuke och producent Charlie Russell. De skrev flera låtar tillsammans och Scarlett uppmuntrades att ta sången och låtskrivandet på allvar, vilket hon gjorde. År 2010 träffade hon Ashley Slater och Kristian Booth som var professionella låtskrivare och hon gick med i deras  team som sångare. Sedan dess har Scarlett blivit ganska känd som Kitten from Kitten and The Hip och till och med gjort ett par X Factor-framträdanden 2014 och 2015. Hon har också haft en bra karriär som lite av en dansmusikdiva i bland annat  som Netsky, Manufactured Superstars, Dub Pistols, D Cup och Mark Lower (deras samarbete Bad Boys Cry har tagit upp 35.000.000 YouTube-hits). Hon gjorde en massiv hit förra året med sitt eget band "Kitten and The Hip". Scarlett älskar ACQUO Boots och har naturligtvis ett par av dem som hon använder ofta. Hon har också varit en ACQUO-modell i flera år. Hon fortsätter sin karriär som sångerska och låtskrivare och hon spås en spännande framtid.  
– Jag är så glad för Scarletts medverkan då jag ville skapa och inspirera med den här boken och satsar därför på kultur i en tid när folk verkligen behöver framtidstro och inspiration, berättar Jessica. Det handlar inte om att skära ned på stil, elegans och sättet vi uttrycker oss på, utan att skapa en livsstil och en garderob med omvärlden i åtanke.

Jessica såg med oro på hur fotografer, modeller och även det egna bolaget påverkades av Covid. Därför tog hon tag i en dröm hon haft i flera år. Nämligen idé och koncept att skapa en riktigt spännande ”Coffee table book” med fokus på inspirerande fotografier. Huvudrollen är en kvinna mitt i livet. En kvinna som vill kombinera familjeliv med karriär samt en känsla av lyx.
Jessica anlitade fyra fotografer, en illustratör och mer än 20 kvinnor som modeller. Layout och grafisk design gjorde hon själv. Bland de medverkande förutom Scarlett Quinn finns bl.a. den prisbelönte engelske fotografen Guy Reece som publicerats i Vogue och Christy Rilling som är tidigare first lady Michelle Obamas personliga stylist.
– Christy som jobbar med många celebriteter i USA och runt om i världen visar här sin egen design och är även modell i boken, berättar Jessica. De två svenska fotograferna är Yohanna Idha som även är skådespelerska och modell samt Hanna Hedin som är väletablerad fotograf. Både Yohanna och Hannah har en intensiv passion för att fånga skönheten i världen omkring sig. Yohanna har dessutom gjort ett grymt jobb som medhjälpare i boken.

Det hela mynnar nu ut i en 168 sidor tjock bok fylld med inspirerande, levande och kreativa bilder av karriärkvinnor och mödrar från olika bakgrunder och olika åldrar. Boken har fokus på kvinnor från Sverige, men även en hel del kvinnor från England och USA.
– Det är inte bara fotomodeller och kändisar utan kvinnor mitt i livet i alla åldrar. Den äldsta i boken är 63 år och den yngsta är 6 år. De flesta är mammor och karriärkvinnor av olika nationaliteter. Jag vill verkligen visa att vi alla kan finna lek, rörelse och skönhet inom oss. Att man kan skapa trots mörka tider. Det gäller bara att ha torrt på fötterna!

Boken kommer att finnas till försäljning fr.o.m. 1 maj på acquoofsweden.com.

För mer information:
Jessica Lingonstierna
VD och ägare av ACQUO of Sweden
0762-18 10 10
E-post: jessica@acquoofsweden.com
Hemsida: https://acquoofsweden.com


Fakta om ACQUO-Stöveln
Stöveln som är gjord i naturgummi designades ursprungligen på 70-talet. ACQUO of Sweden startades 2015 och webshoppen var i gång 2016 och med kunder i hela världen. Stöveln som är både praktisk och snygg är av mycket hög kvalitet. Uttrycket är både modernt och vintage på en gång då det mesta av designen behållits från den ursprungliga stövelmodellen.

ACQUO är en samling gummistövlar som är utformade för att ge en känsla av glamor. Gummistöveln är byggd på filosofin om lyx, hållbarhet och beskydd och kan bäras på både landsbygd och i stadsmiljö. ACQUO-stöveln är handgjord och 100 procent vegansk, vilket inte bara gör den exklusiv utan även miljövänlig.

Det var under slutet 1970-talet som affärsmannen Bengt Sjöstrand, verksam inom gummi- och plastbranschen, bestämde sig för att skapa vackra modegummistövlar av högsta kvalitet för kvinnor. Stövlarna blev långt mer populära än Bengt någonsin kunde hoppats på och dessa stövlar kom att revolutionera skobranschen på flera sätt.

Bengt var vän med Karin Geiger som var en svenska pionjär inom modedesign. Tillsammans inledde de ett samarbete.. Karin var mer känd under namnet ”Katja of Sweden” och designade i slutet av 1960-talet stövlar för Tretorn och som därmed lade grunden till de kommande Acquo-stövlarna. När Bengt bestämt sig för att sätta igång sin produktion med ACQUO tillverkades stövlarna på Tretorns gummifabrik i Helsingborg, med samma läster som användes till flera av ”Katja of Swedens” stövelmodeller.

Jessica Lingonstierna lärde känna grundaren Bengt Sjöstrand år 2010. De blev goda vänner och när hon fick se det återstående lagret av Acquo-stövlarna fick hon sin idé. Resten är således både historia och framtid.

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Step into the world of ACQUO.

Step into the world of ACQUO.

De unika gummistövlarna ACQUO of Sweden.

De unika gummistövlarna ACQUO of Sweden.

Jessica Lingonstierna, VD och ägare av ACQUO of Sweden samt skapare av boken.

Jessica Lingonstierna, VD och ägare av ACQUO of Sweden samt skapare av boken.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK