– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Emrah Celik, utbildningsledare på Folkuniversitetet i Gävle.

Emrah Celik, utbildningsledare på Folkuniversitetet i Gävle.

En toppmodern satsning i Gävle

Publicerad: 12/3, 2020

Allt mer tar plats på sociala medier. Därför satsar nu Folkuniversitetet i samarbete med Högskolan i en toppmodern poddcaststudio i Gävle, en satsning på framtiden.

Poddstudion på Högskolan i Gävle – en satsning på framtiden

Onsdagen den 4 december invigdes under festliga former en helt ny podcaststudio på Högskolan i Gävle. Studion drivs som ett samarbete mellan Folkuniversitetet Gävleborg och högskolan. Här kan både studenter och lärare spela in podcaster och föreläsningar, vlogga, streama eller spela in och redigera ljud, musik och video. Rummet är akustiskt behandlat och utrustningen passar både för nybörjaren och den som vill arbeta mer professionellt.
– Podcastformatet är mer populärt än någonsin. Tack vare samarbetet med Folkuniversitetet har vi nu en fullt utrustad podcaststudio som studenter och lärare kan använda, säger Åke Wall, IKT -pedagog och multimediaproducent på Högskolan i Gävle.

Till invigningen hade Viktor Zeidner bjudits in för att prata om vad som får en podd att bli framgångsrik. Han driver sedan år 2017 podcasten Lamour tillsammans med David Holm. Enligt deras egna uppgifter är podden den allra största i Gävle. Viktors viktigaste råd till åhörarna var att ha roligt när du gör din podd, håll en god ton och se till att vara konsekvent. Efter föreläsningen blev det visning av studion, och studenterna fick prova på att spela in sig själva. Studion har ännu inte något namn så studenterna fick även ge förslag på vad de tycker att den ska heta. Det vinnande förslaget kommer att belönas med antingen ett presentkort på bio eller en gratis kurs i ljudredigering hos Folkuniversitetet.
Med sitt läge i anslutning till biblioteket ligger studion i hjärtat av högskolan. För att få tillgång till den behöver studenterna starta en studiecirkel, sedan är det bara att sätta igång med eget skapande. Tekniken är enkel att lära sig och redan före invigningen hade två cirklar startat. Ytterligare två ligger i startgroparna för att sätta igång.

– Den här studion är en satsning för framtiden. Allt mer sker på sociala medier, du kan till exempel dela dina idéer i en podcast eller lära ut något via Youtube, säger Emrah Celik,
utbildningsledare på Folkuniversitetet Gävleborg och en av de drivande bakom projektet.

För mer information, se http://www.folkuniversitetet.se/har-finns-vi/Gavle/


------------------------------------------------------------------

Anna Idell
CFANYTT
http://www.cfanytt.se

Publicerat via SvenskPress.se av...

CFANYTT

CFANYTT - Community för alla goda nyheter.
Vi är media för dig som vill vara med och göra skillnad - på riktigt. Nu tar vi ett steg till med CFANYTT. Vi söker dig och er som är en person, företag, or... Läs mer

Se alla nyheter »

Viktor Zeidner

Viktor Zeidner

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK