– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Ny värld med ny läsglasögon

Ny värld med ny läsglasögon

En ny värld med läsglasögon

Publicerad: 5/4, 2019

Många kopplar av som allra bäst när de läser böcker, men med åren kan det bli svårt. Testa läsglasögon och plötsligt kan återigen en värld av avkopplande läsning öppna sig igen.

Många ser sämre och får därför spänningshuvudvärk av att läsa. Det är förstås långt ifrån meningen och det gäller då att hitta en lösning. Eftersom problemet för de allra flesta beror på att synen försämras när man blir äldre, så brukar läsglasögon vara en utmärkt lösning. Utbudet av läsglasögon är stort idag, så att hitta ett par läsglasögon som du trivs med bör inte innebära några problem.

Om åldersynthet

Vad är då åldersynthet? Det är något som brukar uppstå när man är mellan 40 och 45 år. Det har att göra med att ögonens lins blir mindre flexibel med åren. Den är inte längre lika elastisk som i ungdomen och därför kan den inte anpassa sig lika snabbt. Det gör i sin tur att ljuset bryts felaktigt. Det medför att man ser suddigt på nära håll. Det gör också att det blir svårt att snabbt byta fokus från något som befinner sig långt borta till något som är nära. För att lösa problemet kan du gå till en optiker och göra en synundersökning. Man ser då snabbt hur ditt synproblem ser ut och du kan köpa ett par läsglasögon som gör att du åter kan fokusera när du läser böcker eller när du läser något på mobilens eller surfplattans skärm. Mer om åldersynthet kan du läsa på https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85lderssynthet

Många modeller att välja på

Om du inte tidigare har haft glasögon kan det förstås upplevas som svårt att välja ut ett par. Vilka passar ditt ansikte och ditt utseende? I många butiker kan du få hjälp av duktiga glasögonstylister att välja ut några modeller som verkligen passar dig. Ofta brukar de vara mycket skickliga på att hitta rätt och du kan då välja ut den modell som du tycker bäst om. Eller ta hjälp av en sida på nätet som https://www.lazyeye.se/glasogon/lasglasogon-pa-natet/ . Naturligtvis finns det mycket att välja på både för herr och dam och det finns såväl diskreta glasögon som modeller som verkligen tar plats och sticker ut, kolla exempelvis här. Det finns också läsglasögon i olika prisklasser. Det gör att det finns något för varje plånbok. Den som vet med sig att glasögonen kommer användas sällan och mest vill ha ett par för att låta ögonen vila när morgontidningen ska läsas kan lätt hitta ett par prisvärda glasögon. Den som däremot läser mycket, både i arbetet och på fritiden, kanske vill lägga ner mer pengar. Det finns gott om läsglasögon från kända varumärken för den som vill följa samma stil som på kläder.

Något som kan vara värt att titta närmare på är abonnemang. Vissa kedjor erbjuder abonnemang där du kan hyra dina glasögon och får byta varje år. Detta är väldigt praktiskt om du hör till de personer som gärna vill förnya din stil och ditt utseende regelbundet. Det brukar också bli mer ekonomiskt. Ytterligare en fördel är att det ofta ingår flera par glasögon i ditt abonnemang, vilket innebär att du kan ha flera olika par att byta med, så att du kan ta de du tycker passar ditt humör för dagen.
WebPartnersSweden AB

Publicerat via SvenskPress.se av...

WebPartnersSweden AB

Webps är ett företag som arbetar med att skriva och publicera texter

Se alla nyheter »

Ögats lins

Ögats lins

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK