– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Eje och Kristoffer Berglund bjuder Gävleborna på Nyårsfyrverkeri

Publicerad: 16/12, 2019

I över 30 år har Eje Berglund avfyrat nyårsfyrverkeri i Gävle. Under senare år har kommunen varit med och finansierat detta, men nu har ett medborgarförslag utmynnat i att Gävle kommun inte kommer att sponsra något fyrverkeri på nyårsafton. Men Eje firar in det nya året med fyrverkerier ändå.

– Vi vill inte att boende i Gävle med omnejd ska gå miste om den här fina traditionen, säger Eje. Att träffas på familjevänlig tid och uppleva en häftig fyrverkerishow är ju ett fantastiskt fint sätt att hälsa det nya året välkommet. Därför har vi bestämt oss för att skänka detta fyrverkeri och avfyrar det från Alderholmen precis som i fjol.

Eje och sonen Kristoffer hälsar alla välkomna till Gasklockeområdet och kajen där Briggen Gerda låg en gång i tiden.
– Vi startar kl 16.00, men kom i god tid då vi hoppas och räknar som vanligt med en stor publik, hälsar Eje.

Det pyrotekniska skådespelet är alltså helt gratis men det finns en tanke med att tillsammans kunna göra något gott inför det nya året.
– Vi uppmanar alla fyrverkeriälskare att skänka ett bidrag till Musikhjälpen. Vi har redan skänkt femtusenkronor till bössan ”Ett gott nytt år”

Men hur är det då med miljön?
– Jodå, den har vi också tänkt på. Det har skett en stor utveckling av fyrverkerier under senare år. Plastkomponenter, bly, HCB och annat otrevligt som en gång i tiden ingick är borta nu. Numera är ett fyrverkeri relativt miljövänligt och utsläppet från detta skådespel motsvarar det som 20-25 grillar förorsakar under EN enda grillning! Dessutom är vår bestämda åsikt att ett offentligt fyrverkeri sannolikt minskar det privata skjutandet i området. Och man vet när det smäller!

Vår insamling ”Ett gott nytt år”.
https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/ett-gott-nytt-ar
Det går också bra att skänka en slant till valfri organisation.

För mer information se https://eje.se
Kontakt
Telefon: 070-201 03 01
Mail: eje@eje.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK