– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Effectfull dag om innovation i framtiden på Högskolan

Publicerad: 8/3, 2018

Onsdagen den 7 mars hölls effect+dagen på Högskolan i Gävle. Cirka 300 företagare, beslutsfattare och studenter medverkade under dagen. Besökarna träffade 30 utställande företag, minglade, diskuterade och lyssnade på inspirerande föredragshållare.

Arrangör var affärsnätverket effect plus+ som årligen arrangerar mötesplatser för regionen. Temat den här dagen var Innovation i Framtiden. Under förmiddagen berättade alumner (tidigare elever) om sin studieresa till sin arbetssituation idag och därefter diskuterade Sandvik, PEPAB , Randstad, Movexum, Grant Thornton morgondagens kompetenskrav för framtidens medarbetare.
Sveriges bästa föreläsare var utlovades och både Sofie Lindblom och Gustaf Josefsson Tadaa levde upp till högt ställda förväntningar. Sofie berättade och visade på konkret hur man kan eller snarare bör arbeta med innovation kopplat till entreprenörskap, kreativitet och mångfald. Gustaf konstaterade med sitt anförande att vi har aldrig vetat så lite som vi gör idag och åhörarna växlade mellan skratt och förjusning till stunder av total tystnad och fullständig eftertanke. Mer information och kommentarer inom kort.

Några röster från besökarna:

– Vi är glada att fått genomföra dagen med effect plus+. Det är verkligen fin energi bland medlemmarna. Nalle och Joe håller ihop allt på ett personligt och proffsigt sätt som engagerar och alla känner sig hemma och inkluderande. effect plus+ är ett jättefint nätverk! Glad att jag får vara en del av den.
Lili André, Högskolan i Gävle


– Viktigt att jobba med Innovation samt att man tar ansvar för sin egen utveckling. Spännande föreläsare.
Göran Asplin, Gävle Energi AB


– Varmt affärsklimat, hjärtligt liksom. Sofia var fantastiskt kunnig och där blev det en direkt kompetenshöjning. Det var så bra planerat med god tid för både mingel och föreläsningar. Bra föredragshållare med Gustaf som favorit. Toppbetyg!
Nina Barzey, Bonde Barzey Advokatbyrå AB


– Mångfalden på deltagandet gjorde ett stort intryck på mig. Jag lärde mig om hur Innovation påverkar vår vardag och framtiden och dess vikt. Hur vi som människor fungerar och reagerar inför "allt" nytt och hur vi påverkas. Det bästa med dagen var föreläsningen med Gustaf på em. Har inte smält alla intryck ännu...
Tack för en givande dag, god mat och dryck, trevligt bemötande och fint arrangemang!
Susanne Brehlin, Forex


– Mycket folk och trevlig samvaro. Bra inslag med Alumner samt anställningsdiskussionen, hur man ska vara och göra etc. Det bästa är nätverkandet, att träffa företagare, kunder, samarbetspartners och skapa nya kontakter, Hela ”kittet” så att säga!
Ulf Wiik, Schenker


– Jag tyckte Gustafs föreläsning gjorde störst intryck och lärde mig ett nytt sätt att jobba med Innovativa idéer. Middagen med runda bords samtalet var bäst under dagen!
Camilla Westman, FastighetsMani


– Bäst var bredden och variationen av talare samt bra och roligt ”uppträdande” av Joe och Nalle.
Tar till mig vikten av kontaktnät och att man aldrig blir fullärd.
Richard Linge, AVARN Security


– Tack för bra arrangemang samt trevlig och givande dag igår. Suveräna talare!
Johan Älftåg, Viking Line


– Jag lärde mig mycket. Inte minst från Sofie och Gustaf om hur viktigt det är för företag att följa med på resan som är och kommer. Det har aldrig gått så fort som nu och det kommer aldrig gå så fort som i morgon. Hur anpassar vi organisationen och människorna i den för den ständiga utvecklingen? Hur ska vi få individen att må bra i den processen? Jag kanske inte fick svar på de frågorna men jag fick svar på många av mina funderingar kring varför många människor inte mår bra i organisationer, vi är helt enkelt inte anpassade för den tid vi lever i idag.
Rent professionellt så är det bästa att få träffa andra företag i Gävle och socialisera. För min egen skull var det bästa att lyssna på Gustaf, vilken inspiratör. Jag tyckte även att Joe och Nalle var ”better than ever” och skötte dagen med högsta betyg. Av mina effect plus+ träffar var detta den bästa. Bra jobbat med ALLT!
Björn Ersson, Xelent

– Tusen tack för en inspirerande dag. Kanonföreläsare och han Gustav var grym med sitt sätt att förmedla att våga och våga misslyckas. Det ÄR ok! Träffade många intressanta företag och har skapat många nya kontakter samt fått till möten hos oss på vårt hotell. Kanondag och trevligt med livemusik på Stora Vall.
Anna Höglund, Winn, Choise Hotell


– Tack för en som vanligt trevlig dag! Störst intryck på effect+dagen är gemenskapen. ”Lita mer på människor än vad de förtjänar” tar jag med mig och alla möten med andra människor är et bästa med effec+dagen.
Maria Nordlander, Göransson


– Supertrevligt. Verkligen ALLA var så trevliga och lätta att ta kontakt med – vilket gäng! Det bästa med effect+dagen är människorna! Fick massor av nya insikter och idéer efter Gustaf Josefsson Tadaas föreläsning, han var fantastisk!
Kati Lundgren, Resia.se


– Bra jobbat! Gustavs föredrag kring historien om internet och verktygen för att öka ”må-bra-känslan” på jobbet gav både störst intryck och det jag tar med mig från dagen. Det bästa är positiviteten bland utställare, deltagare och arrangörer vilket skapar en god grund för att bygga vidare på befintliga och skapa framtida samarbeten.
Björn Tullbrink, Söderberg & Partners


– Föreläsarna var mycket inspirerande, klädde många tankar i ord. Fantastiskt bra presterat av båda föreläsarna.
Jürgen Eriksson, Actor AB


– Störst intryck på effect+dagen gjorde antalet personer på plats! Jag lärde mig att innovation är mycket mera än just bara innovation. Det bästa med effect+dagen var att jag vann ett pris från Mäklarhuset! Och kanske mer seriöst, skapade ett antal nya kontakter som öppnar upp nya möjligheter
Lars Högberg, Gävle Travsällskap


– De fantastiska föreläsarna är alltid inspirerande. Man snappar upp en del tips och trix av både föreläsare samt effectare, det svåra är att applicera det i vanliga arbetet. Det bästa var Sofie Lindbloms föreläsning, Vilken entreprenör!!!
Mikael Norlander, Stimek AB


– Tack för en trevlig, givande och inspirerande dag. Hur mycket bra kompetens det finns på Högskolan – bra case med alumni ocj företag! Glädjande att höra! Eftermiddagens seminarier var tankeväckande. Lärde mig lite mer om HiG och fick nya perspektiv från föredragshållarna. Bra format och alltid bra med nätverk.
Ulrika Malmqvist, Movexum


– Största intrycket är självklart alumnerna. Det är jätteintressant att få höra unga människors olika vägar från utbildning till yrke. Borde varit fler högskolestudenter där och lyssnat. Intressant att Sandvik AB fokuserar mer på mångfalden av människor än på det vi kallar social kompetens vid anställning! Det bästa med effect+dagen är den goda stämningen och möjligheten till att nätverka!
Kalle Wahlström, Trossen

– Tack för en energigivande dag. Förstklassiga föreläsare och bra uppslutning av företag och deltagare. Lärde mig en hel del kring innovationsprocessen och lite tips i allmänhet som kan användas i vardagens arbete. Bra kunskap, energi och mingel.
Marie Tapper, Trygghetsrådet

– Tack för en jättebra dag igår. Kommer jag att bära med mig länge. Störst intryck gjorde Gustav Josefsson Tadaa. Lärde mig att var dig själv, och använd magkänslan, det tjänar du på i längden. Föreläsningarna och alla möten var bra liksom Stora Vall och middagen
Åsa Forssberg, Bonde Barzey Advokatbyrå AB


– Relations skapande och möjligheter till nya kontakter. Bra föreläsningar, tankeväckande och många lärdomar.
Jessica Dorf, Söderhamns kommun
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK