– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Dokumentären om The Boppers släpps nu i förlängd version på DVD

Dokumentären om The Boppers släpps nu i förlängd version på DVD

Dokumentären om The Boppers släpps nu i förlängd version på DVD

Publicerad: 2/11, 2020

Filmaren Matz Eklund grävde under tre år i filmarkiv och intervjuade originalmedlemmarna i en av Sveriges första och största musikframgångar genom tiderna. Resultatet blev en dokumentär som kort och gott heter "The Boppers" och blev en stor succé när den visades på SVT och SVT Play med cirka en miljon tittare som tog del av den mer än 40-åriga fantastiska karriären. Nu släpps en förlängd version på DVD.

När The Boppers slog igenom i slutet av 70-talet, överraskande det alla. Ett gäng förortskillar från Stockholm som spelade doo-wop och 50-talsrock mitt i punk och progeran. Bandet fångade en publik som sträckte sig över flera generationsgränser och under ett par galna år slogs rekord efter rekord i de svenska folkparkerna. I dag mer än 40 år senare fortsätter bandet turnera och släppa album, men vi börjar från början och berättar historien om The Boppers.
– Det var jätteintressant att jobba med den här filmen och berätta en historia som inspirerar många och lyfta fram den här musiken som ju satt rötter i alla musikgenrer. Boppers historia är ju lite splittrad men jag tycker vi har lyckats fått ihop en riktigt bra dokumentär till slut. Jag har verkligen grävt och letat och hittat det mesta även om det naturligtvis är omöjligt att berätta allt på en timme, säger Matz.

I dokumentären medverkar förutom The Boppers bl.a. Kalle Moraeus, Clabbe Geijerstam, Ola Håkansson, Jerry Williams, Nanne Grönwall, Joakim Anrell, Micke Syd, Lasse Anrell, Lasse Holm, Erik Widegård, Stefan Brunzell, Svenne Hedlund m.fl.
– Riktigt kul att se filmen, lite som att läsa en gammal dagbok, säger Matte Lagerwall, en av grundarna och fortfarande förgrundsgestalt i bandet. Massor med kul material från bandets början på ungdomsgårdarna fram till idag. Boppers var ju ett ”band of brothers” från början som höll ihop i ur och skur, bandet har förändrats lite men ändå behållt den musikaliska inspirationen och spelglädjen från 50/60-talsmusiken.


The Boppers - Ett svenskt musikfenomen! DooWop / Rock´n´roll när det är som bäst finns hos:
CDON, GINZA ,DISCSHOP, SF ANYTIME m.fl.

Se trailer här:
https://www.facebook.com/Filmdirekt/videos/1215774962133344

För mer information om dokumentären
kontakta Matz Eklund/Filmdirekt • 070-5230609https://www.facebook.com/Filmdirekt/videos/1215774962133344https://www.facebook.com/Filmdirekt/videos/1215774962133344

För mer information och kontakt med The Boppers
Mats Bokström
mats.bokstrom@act4you.se
073-5765066
http://www.boppers.se
http://www.facebook.com/theboppersofficial
 

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

The Boppers - Ett svenskt musikfenomen! DooWop / Rock´n´roll när det är som bäst finns hos: CDON, GINZA ,DISCSHOP, SF ANYTIME m.fl.

The Boppers - Ett svenskt musikfenomen! DooWop / Rock´n´roll när det är som bäst finns hos: CDON, GINZA ,DISCSHOP, SF ANYTIME m.fl.

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK