– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Digitala ingenjörsbyrån Nitor med kontor i Sverige är Finlands bästa arbetsplats

Publicerad: 16/2, 2018

Den digitala ingenjörsbyrån Nitor har utsetts till Finlands bästa arbetsplats 2018. I undersökningen Great Place to Work deltog sammanlagt 156 organisationer med ca 50 000 anställda. Nitor som deltog i undersökningen för fjärde gången förbättrade sin placering från fjolårets silverplats. I fjol blev Nitor utsedd till den fjärde bästa arbetsplatsen i Europa.

Nu är det officiellt. Nitor är den bästa arbetsplatsen i Finland 2018! Den digitala ingenjörsbyrån som grundades 2007 deltog för fjärde gången i Great Place to Work-undersökningen om Finlands bästa arbetsplatser. Programvaruföretaget som arbetar med hållbar digital utveckling har varit bland de bästa arbetsplatserna i Finland och Europa varje gång.

”Vi är mycket stolta över den här utmärkelsen och för våra årligen förbättrade resultat i undersökningen om Finlands bästa arbetsplatser. Just nu är det en mycket spännande period i vår tioåriga digitala ingenjörsbyrås historia: vår affärsverksamhet har ökat markant, vi har nått nya marknader och våra tjänster är mångsidigare än någonsin. Viktigare än den ekonomiska utvecklingen är dock att våra anställda är nöjda, eftersom det är de som har möjliggjort Nitors framgång”, berättar Matti Vilmi, VD för Nitor.

År 2017 ökade Nitors omsättning med 49 % jämfört med året innan och uppgick till 21,1 miljoner euro. Hösten 2017 expanderade företaget internationellt och grundade ett lokalt bolag i Sverige med kontor i Stockholm. Under det gångna året har Nitor även utökat sina tjänster inom till exempel data, artificiell intelligens och tjänsteutveckling. Även om utvecklingen fortsätter på alla fronter, utgör en experimentell kultur och personalens autonomi kärnan i organisationen även i fortsättningen.

På Nitor arbetar uppemot 120 digitala ingenjörer, alla experter inom sitt område. Bland dessa finns kodare, designers, mjukvaruarkitekter och Lean Agile-utbildare. Istället för en hierarkisk företagsbyggnad förespråkar Nitor öppenhet och jämlikhet, därför har man på Nitor inga traditionella ledare. Som stöd har varje anställd en jämlik ”kompis” för konfidentiella diskussioner om personliga mål eller utmaningar. Även arbetskulturen utvecklar man tillsammans: Nitors nya lokaler planerades exempelvis så att allas önskemål kunde beaktas.

”Vi tror på ett deltagande ledarskap: istället för hierarki uppmanar vi på Nitor till en öppen diskussions- och beslutskultur. Vi tycker att man uppnår de bästa resultaten när besluten decentraliseras till dem som har den bästa expertisen och viljan att delta”, säger Vilmi.

När arbetet upplevs som meningsfullt, utvecklas kompetensen och företaget blir framgångsrikt. DevDay som anordnas varannan vecka fungerar exempelvis som ett tillfälle där man kan prova på och lära sig nya tekniker eller metoder. Alla anställda på Nitor kan även använda tio procent av sin arbetstid på kvalitetstid, till exempel för att arbeta med sina egna projekt eller studera.

”Till vår kultur hör en kontinuerlig utveckling. Detta syns i allt vi gör. Det är fint att se hur aktiva alla är i att förbättra vår gemenskap”, berättar Matti Vilmi, VD för Nitor.

Information om Nitor: http://www.nitor.com

Ytterligare information:

Matti Vilmi, VD för Nitor
Tel. +358 45 120 4747
E-mail: matti.vilmi@nitor.com
Nitor är en digital ingenjörsbyrå som inriktar sig på hållbar digital utveckling. Nitor utvecklar lösningar som möter affärsverksamhetens behov och utmaningar och ger kunden en livslång garanti för arbetet. Nitors digitala ingenjörer använder digitaliseringen som ett verktyg för kreativitet, produktivitet, inbesparing och ny affärsverksamhet. Företaget med verksamhet i Helsingfors och Stockholm sysselsätter över 160 experter. En agil arbetskultur utgör en del av företagets kärna. Nitors utbildningsverksamhet erbjuder kurser för fördjupning av kunskaper och certifieringar vars mål är ett utbrett användande av agil- och leanmetoder. Nitor grundades 2007 och har under åren fått flera utmärkelser, företaget har bl.a. utsetts till Red Herring Global Top 100-vinnare, årets IKT-företag och en av de bästa arbetsplatserna i Europa. http://www.nitor.com.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Joe Formgren är kommunikationsstrateg och marknadsförare. Grundare av SvenskPress.se genom Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB samt affärsnätverket effect plus+. 2018 lanserade han tills... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK