– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

​Digital mötesplats för pensionärer till midsommar

Publicerad: 17/6, 2020

SeniorPorten är ett socialt forum och mötesplats för svenska pensionärer och seniorer som är plus 60 år. Medlemmarna finns utspridda över hela Sverige och värdet att ha en socialt mediakanal och en digital träffpunkt är verkligen uppskattat, inte minst i tider som dessa. Nu har man dessutom börjat med dagliga videoträffar där medlemmarna kan träffas några gånger om dagen och prata med varandra.

– Det här har varit mycket uppskattat av många under den här besvärliga tiden, säger Marie Hedlund, som grundat tjänsten. Vi har märkt av en stor tillströmning av nya medlemmar under våren och det är naturligtvis fantastiskt kul att kunna få vara med och bidra med något positivt i de här besvärliga tiderna. Inte minst nu vid helger så är det ju hemskt om man skall sitta ensam hemma utan att ha någon att prata med. Här får man chansen att träffa och prata med andra i liknande situation.

I vanliga fall arrangeras ett flertal träffar per år i egna och medlemmars regi men nu har videomötena fått en mycket viktig funktion. Förutom att umgås i bild och ljud och visa filmer för varandra så kan medlemmarna publicera nyheter, gallerier och dagböcker, chatta, brevväxla, starta forumtrådar, spela spel och diskutera kring alla möjliga aktuella ämnen med mera.

– Det bästa är ju att det är gratis att vara medlem, hälsar Marie. Så det här är ett fantastiskt sätt att knyta nya bekantskaper och fylla tillvaron med intressant innehåll. Just nu söker vi flera kontaktpersoner som kanske vill hålla egna videomöten och berätta och diskutera sådant som de kan och tror kan intressera flera medlemmar.

SeniorPortens team men även mängder av medlemmarna gör allt för att hjälpa och stötta nya medlemmar så att de kommer igång på det sätt som passar dem och för att de skall trivas i gemenskapen.

- Ja, det tekniska är verkligen så enkelt som det bara går, hälsar Marie. Kommer man sedan bara igång så får man hu tips och råd av flera hjälpsamma medlemmar om vad man kan göra mera i den här digitala mötesplatsen. Självklart så ersätter den inte fysiska möten och kramar från nära och kära. Däremot så gör vi allt för att det skall vara så nära man kan komma när man är socialt distanserad - av vilka anledningarna än må vara.

Dagliga hållpunkter för videomöten:

Kl. 09.00 Morgonfika - Lite reflektioner om gårdagen och vad som är på gång?

Kl. 11.45 Lunchsurr - Prat före maten - eller visa vad man äter? Ordet är fritt och ditt!

Kl. 15.00 Mysfika - Vad har varit det bästa under dagen, vad är på TV´n i kväll och vad händer i morgon?

Om SeniorPorten
SeniorPorten är en samlingspunkt och social mötesplats som välkomnar alla Sveriges pensionärer oavsett om man är med i andra organisationer och föreningar. En digital mötesplats för alla som är 60 plus som bygger på att hitta vänner oavsett var man bor, tid på dygnet eller vad man har för bakgrund. Här får du lära känna nya vänner, dela upplevelser, gå på lunchträffar, vandringar och ha trevliga samtal på dina villkor.

Det är gratis att vara medlem och ta del av allt material inklusive de dagliga videomötena.

Premiummedlemsskap med obegränsade möjligheter att publicera eget material kostar 29:- per månad alternativt 300:- om året.


För mer information om SeniorPorten.se: https://seniorporten.se

Registrering för kostnadsfritt medlemskap: https://seniorporten.se/bli-medlem

Kontakt och frågor
Marie Hedlund
Mobil: 070-620 98 56
E-post-info@seniorporten.se

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK