– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

DB Schenker - Logistikföretaget som blir grönare och grönare

Publicerad: 19/3, 2021

E-handel blir allt populärare medan klimatet fortsätter förvärras. I takt med detta ser vi att kraven på miljövänliga leveranser blir allt högre hos konsumenter. För att leva upp till den ökade efterfrågan måste leveransfirmorna utveckla bättre alternativ för transporter som skonar miljön. En av de främsta logistikaktörerna i Skandinavien, DB Schenker, tycks ligga på framfart med sina klimatkompenserade transporter och koldioxidfria mål.

Vi vet alla hur viktigt det är att minska våra avtryck på miljön. Många företag försöker därför att komma på nya, innovativa sätt att genomföra deras tjänster för att minska de koldioxid- och miljöavtryck de bidrar med. En av de största klimatbovarna är, som vi alla vet, transportsektorn. De står för cirka 22% av växthusgasutsläppen globalt. Visst kan man som privatperson ta ansvar för sina flygresor, men det är i sista änden de stora företagen som är de största skurkarna. Därför är det de stora transportbolagen som måste ta ansvar för sina utsläpp, så att konsumenterna kan anamma deras miljövänliga alternativ och tillsammans bidrar vi till en bättre värld. Här ligger ett företag som DB Schenker verkligen på framfart!

 

DB Schenker – en grönare logistikfirma

DB Schenker har länge varit en av de största namnen inom leveransföretag i hela Skandinavien, inte minst Sverige. Samtidigt är de en av de ledande leverantörerna av grön logistik i landet, med fokus på hållbarhet från första till sista milen. I dagsläget erbjuder DB Schenker miljövänliga lösningar för alla deras transportsätt, så att företag och privatpersoner kan hjälpas åt med att nå de klimatmål som ställs på transportföretag.

Några av deras mål är idag att minska sina utsläpp med 70% till 2030, samt att uppnå de gemensamma målen Sverige har med att bli klimatneutrala 2045. Skicka paket med Schenker kommer man således i framtiden förhoppningsvis kunna göra helt utan att tära på jordens resurser.

 

Hållbara, snabba & smidiga transporter med DB Schenker

Som företag har DB Schenker ett ansvar. De måste som en ledande aktör inom transportsektorn göra vad de kan för att minimera sin belastning på klimatet. Därför minskar de deras miljöpåverkan genom att erbjuda hållbara och effektiva logistiklösningar. Enligt dem arbetar de efter tre huvudmål, nämligen “Förbättra & Förnya”, “Samarbeta & Påverka” samt “Kommunicera”. På så sätt vill de nå de stora målen kring klimatneutralitet. Allt för att människor ska kunna fortsätta handla i samma takt som vi gör idag, utan att vår planet förstörs av det.

Men DB Schenkers leveranser är så mycket mer än bara hållbara. De har länge arbetat för att uppfylla de krav som företag så väl som privatpersoner ställer på leveranser. Därför kan man som privatperson skicka privpak med Schenker och förvänta sig snabba leveranser oavsett om det så är ett paket man skickar inom landets gränser eller till andra sidan jorden. DB Schenker prioriterar sina företagskunder minst lika högt, och erbjuder även dem snabba och billiga alternativ. Sålunda är det inte bara krav kring miljö- och hållbarhetsfrågor som DB Schenker uppfyller, men även de krav konsumenter ställer på leveranser.

PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK