– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Tjeckiske landslagsforwarden Rudolf Cerveny

Tjeckiske landslagsforwarden Rudolf Cerveny

Brynäs värvar tjeckisk landslagsforward

Publicerad: 14/2, 2019

Från KHL till Gavlerinken. Den tjeckiske landslagsforwarden Rudolf Cerveny är klar för Brynäs IF.
— Han ser fram emot att komma hit och hjälpa oss till slutspel, säger sportdirektören Andreas Dackell.
Brynäs IF genom sportdirektören Andreas Dackell och rådgivaren Inge Hammarström har följt spelarmarknaden över vintern. Nu landar det i en riktigt spännande forwardsvärvning.

29-årige Rudolf Cerveny lämnar slovakiska KHL-klubben Slovan Bratislava för att slutföra säsongen i SHL.
— Det är en tjeckisk landslagsspelare som gjort landskamper under de tre senaste säsongerna. Senast blev han inkallad nu till Beijer Hockey Games. Vi har fått goda referenser via vårt kontaktnät i Tjeckien och vår bedömning är att det är en spelare som kommer att höja standarden i vår trupp, säger Dackell.

Cerveny slog sitt personliga poängrekord säsongen 17/18 med 21+17=38 poäng på 48 matcher i tjeckiska ligan.
Därifrån bytte han upp sig en nivå till KHL.
Och den här säsongen har han registrerat 10+12=22 poäng på 56 matcher i Bratislava. Med det lämnar han klubben som tvåa i lagets interna poängliga.
— Han är framför allt en smart hockeyspelare. Riktigt duktig tekniskt, men framför allt smart. Sedan har han erfarenheten också.

Kontrakt gäller säsongen ut och den tjeckiske forwarden debuterar borta mot Timrå på lördag.
Det finns en klar ambition att spela honom tillsammans med tjeckiske landsmannen Robert Kousal.
— Självklart är det ett plus att få in ytterligare en tjeckisk spelare med tanke på att vi redan har Kousal i truppen. De känner igen varandra sedan olika landslagssammanhang. Vi tror att de kan göra det bra i samma omgivning.

Varför väljer han att lämna KHL för att avsluta säsongen i Sverige?

— Laget där han är i dag har gått dåligt under säsongen, ligger i botten av KHL och kommer inte att gå till slutspel. Han ville gärna ha en ny utmaning här på slutet av säsongen och ser fram emot att komma hit och göra avtryck och hjälpa oss till slutspel.

Artikeln publicerad av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån i samarbete med kommunikationsbyrån Precis Reklam i Gävle. Vill ni ha era nyheter formulerade, publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK