– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Brynäs IF målvaktspar inför hockeysäsongen 2018/2019

Publicerad: 26/4, 2018

Idag presenteras målvaktsparet Joacim Eriksson och David Rautio som Brynäs IF:s målvakter inför hockeysäsongen 2018/2019.

- Det känns fantastiskt bra, Jocke och David kommer bli ett bra och stabilt målvaktspar som tillsammans blir en viktig pusselbit i lagbygget och som har kapaciteten att hjälpa laget fram till SM-guld 2019. Såklart är det extra kul att vi får välkomna hem Jocke och att vi får behålla David, säger Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF.

Joacim Eriksson, född 1990, kommer närmast från spel med Djurgården i SHL och har dessförinnan spelat spelat i både AHL och KHL. Eriksson är hockeyfostrad i Brynäs IF:s juniorverksamhet och är ännu en hemvändare som nu väljer att representera Brynäs IF igen. Kontraktet är för spel två säsonger i Brynäs IF.

-Det känns otroligt kul att få komma hem på hemmaplan och att äntligen dra på sig Brynäs-tröjan igen, det har varit mitt mål hela tiden. Jag har från tidig ålder varit en Brynäsare, jag är uppvuxen i Hedesunda och har alltid känt att Brynäs är mitt lag. Som liten hade jag exempelvis Johan ”Honken” Holmqvist som en av mina stora idoler, säger Joacim Eriksson.

-Jag har hört så mycket gott om Brynäs och verksamheten, extra kul är det ju att vi är många hemvändare som nu tar plats i truppen. Jag har många fina vänner som jag känner väl, så det ska bli riktigt kul att komma hem och spela. Som målvakt är jag lugn och fokuserad, jag läser av spelet noggrant och spelar atletiskt. Det ska bli extra kul att bilda målvaktspar med David, vi kommer trigga varandra bra och samtidigt ta bra stöd av varandra, säger Eriksson.

David Rautio, född 1985, och som har representerat Brynäs IF sedan säsongen 16/17 förlänger kontraktet för spel även säsongen 18/19. Rautio är hockeyfostrad i Luleå HF och har totalt spelat 281 SHL-matcher varav 84 tävlingsmatcher i Brynäströjan.

-Det känns suveränt att förlänga, jag har haft en god känsla och en bra dialog med Bengtzén så det känns bra att vi har gjort klart nu. Det har kommit in en del spännande spelare i truppen och det känns verkligen bra att köra igång försäsongen nu. Vi har en otroligt bra grund. Jag känner dessutom Jocke Eriksson lite sen tidigare och han är en trevlig och duktig målvakt. Såklart blir det en tuff konkurrens, men vi kommer bli ett bra målvaktspar ihop. Det innebär ju att man pusha sig själv mer, kanske ger det där lilla extra som behövs för bästa utveckling. Jag trivs väldigt bra i Brynäs, vi har de finaste fansen och supportrarna. Det betyder mycket med det fina stöd de ger, både på hemmaplan och bortaplan. Det ska bli kul att fortsätta spela i Brynäströjan, säger David Rautio.

Kontaktperson
Stefan Bengtzén
Sportchef Brynäs IF
0046736-333347
stefan.bengtzen@brynas.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK