– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Boråstapeters unika AR-app hittade rätt med chalmerister

Publicerad: 10/2, 2020

Boråstapeter ville göra det enklare att välja tapeter med AR-app. Tillsammans med ett gäng chalmerister hittade de rätt och lanserar nu Wonderwall AR som gör det möjligt att provtapetsera hela rum med mobilen.

Önskan om att inspirera och samtidigt förenkla inköpsprocessen låg bakom Borårstapeters idé att utveckla en app, baserad på den senaste AR-tekniken. När InnoTact Software, som drivs av fem unga chalmerister, kom in i bilden kunde de frågetecken som fanns kring appens form och funktionalitet rätas ut och ett samarbete kunde påbörjas.

”Det känns jättekul att det här är ett arbete som fem teknikintresserade studenter ligger bakom. Vårt kunnande om produkt och målgrupp blev tillsammans med deras tekniska expertis väldigt bra”, säger initiativtagaren Oskar Gissberg, Head of Digital på Boråstapeter.

Unik tillämpning av het teknik
AR-tekniken gör det möjligt att projicera virtuella objekt, i det här fallet tapeter, på verkligheten som syns i skärmen. Tekniken är samma som används i det populära spelet Pokémon Go. I heminredningsbranschen finns det dock få exempel.

”Utöver Ikeas app som lanserades häromåret finns det inget liknande på den svenska marknaden. Det känns roligt att vi på Boråstapeter ligger i framkant och driver branschen framåt”, säger Oskar Gissberg.

Fyller ett stort behov
Wonderwall AR fyller ett stort behov. Idag väljer man tapet genom att först hämta pärmar med prover hos sin tapethandlare och sedan hålla upp proverna mot väggen. Det är svårt att föreställa sig hur det blir och leder ofta till beslutsångest.

Med hjälp av mobilen eller paddans kamerafunktion mäts ytan som ska tapetseras upp med ett enkelt drag med fingret över skärmen. Man kan välja att tapetsera en vägg eller ett helt rum och se resultatet direkt på skärmen. Att byta tapet görs med ett knapptryck.

”Det kan vara svårt att föreställa sig hur ens sovrum, vardagsrum eller kök kommer att se ut med en ny tapet när man bara ett tapetprov. Med appen blir det lättare att föreställa sig”, säger Oskar Gissberg.

Nu tillgänglig för iOS – Android kommer i sommar
Appen finns nu tillgänglig för nedladdning till enheter baserade på iOS. Senare i sommar kommer även en version för Android.
Länk för nedladdning: https://apps.apple.com/app/id1478853508


Boråstapeter är ett anrikt företag med rötter från början av 1900-talet, då Waldemar Andrén grundade Boråstapeter med visionen om att "alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet." Boråstapeter inspirerar människor att skapa mer ombonade och personliga hem med svensktillverkade tapeter som håller över tid.

Kontakt:
Oskar Gissberg, Head of Digital
oskar.gissberg@borastapeter.com
+46 704 180 722

Hemsida: https://www.borastapeter.com/
PR Direkt

Publicerat via SvenskPress.se av...

PR Direkt

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK