– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

BMW och Volvo visar nya konceptbilar på eCarExpo

Publicerad: 16/11, 2018

Volvo kommer överraskande att premiärvisa en helt ny eldriven och självkörande konceptbil, 360c, på eCarExpo. Den svenska elbilsmässan stärker därmed sin ställning som Nordens och en av norra Europas ledande elbilsutställningar. Tidigare har BMW deklarerat att de visar upp sin konceptbil iX3 för första gången på elbilsmässan i Göteborg 30 november – 2 december. Samtidigt meddelar nu Tesla att man beslutat att premiärvisa den efterlängtade Model 3 på eCarExpo.

Årets elbilsmässa ser ut att bli industrins största och viktigaste manifestation av nya elbilar någonsin.

Volvo överraskar med att offentliggöra och premiärvisa sin helt nya, spännande konceptbil 360c för publiken på eCarExpo. Det är en autonom, eldriven och uppkopplad bil som tillverkaren ser som plattform för idéer om hur vårt framtida samhälle ska utformas.

– Vi ser på 360c som en konversationsstartare, där vi kommer att få fler idéer och svar i takt med att vi lär oss mer. Vi tror att helt autonom körning har potential att förändra vårt samhälle i grunden på många sätt. Det kommer att få stor inverkan på hur människor reser, hur vi utformar våra städer och hur vi använder infrastruktur. Vi bjuder med 360c in till en bred diskussion allteftersom samhället lär sig att göra mesta möjliga av denna banbrytande teknik, säger Mårten Levenstam, senior vice president för corporate strategy på Volvo Cars.

Även BMW använder eCarExpo som ett lämpligt tillfälle att premiärvisa sin nya konceptbil iX3. Konceptbilen från BMW, som redan räknas till veteranerna i elektrifieringsracet, är ett ganska produktionsnära startskott för tillverkarens första el-SUV – eller SAV, Sports Activity Vehicle, som BMW väljer att kalla konceptet. Med 270 hk och en batterikapacitet på 70 kWh får den en räckvidd på 400 km.

Marknadens gigant inom elbilar, Tesla, meddelar nu också att de själva kommer till eCarExpo för att premiärvisa sin hett efterlängtade Model 3.

- Vi är givetvis väldigt glada att Tesla nu även själva har valt eCarExpo för att premiärvisa den elbil för folket som tusentals svenska bilköpare väntat på att få se i verkligheten, säger mässarrangören Gunnar Dackevall.

Framtidens trafik kommer att visas, debatteras och formas på eCarExpo i Göteborg. Förutom nya konceptbilar, elbilsmodeller, laddprodukter och infrastruktur för laddbar bilkörning kommer även heta debatter och föredrag om nutid och framtid att hållas under fredagens bransch- och pressdag med ledande forskare, politiker och beslutsfattare för elbilsindustrin.

Vilka bilföretag kommer att överleva och vilka går under, är en fråga som Chalmers forskare, professor Christian Sundström, ska besvara i sitt föredrag.

Vad har Sverige att lära av Norge i elbilsomställningen? BilSweden leder en framtidsdebatt med Ståle Frykenlund från norska elbilsföreningen och svenska politiker.

PowerCircle leder en aktuell debatt om vilken miljöbelastning elbilsbatterierna har?

Seminarieprogram bransch- och pressdag 30 november 2018, Stora scenen:

10.00-10.45

Pressmöte – med Gunnar Dackevall, eCarExpo, Rikard Lundberg, Mejsel, Jessica Alenius, BilSweden, Daniel Kulin, Power Circle, Charlotte Eisner, DEFA, Ronny Svensson, Ynnor, Shahbaz Khan (s), kommunalråd Göteborg, Rickard Nordin (c), riksdagsman. Moderator: Lars-Ola Nordqvist, presschef eCarExpo.

10.45-11.00 Avtäckning av Kia Nero EV i Kias monter.

11.00-11.45

Disruptiva innovationer; vilka bilföretag kommer att överleva och vilka går under i omställningen till el? Föreläsare professor Christian Sundström, Chalmers

13.00-13.45

Det norska exemplet – bör Sverige följa efter? Ståle Frydenlund från norska elbilsföreningen berättar om utvecklingen i grannlandet, och BilSweden leder paneldebatt med politiker; Energimyndigheten, Hampus Magnusson (m), Rickard Nordin (c) och Johan Büser (s). Jessica Alenius, BilSweden, modererar.

14.00-14.45

Hur klarar Göteborgs stad de framtida utmaningarna för infrastrukturen med elbilar? Göteborgs Energi och Göteborg Parkering ger sina visioner, Hampus Magnusson (m), Elisabeth Undén (mp) och Rickard Nordin (c) debatterar frågan.

15.00-15.45

Batteribilarna och dess miljöbelastning – en nyckelfråga i omställningen till el. Power Circle leder en paneldebatt med forskare, producenter och återvinning.

16.00-16.45

Tjänstebilarna i skattefokus. Vilka konsekvenser har bonus-malus och de nya beräkningsmodellerna av koldioxidutsläppen fått för företagens val av bil?

Ronny Svensson, Ynnor AB, redogör för den omvälvande utvecklingen på bilmarknaden.

Flera biltillverkare, bl a Volvo och Audi, har aviserat avtäckningar av nya bilmodeller under fredagen i sina respektive montrar. Mer information om dessa kommer.

Artikeln publicerad av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån. Vill ni ha era nyheter formulerade, publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK