– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Bilbränderna upprör Gävleborna

Publicerad: 14/12, 2018

I Malmö, Stockholm och Göteborg har bilbränder och gängkriminalitet nästan blivit vardagsmat. Men det verkar som att ”farsoten” spridit sig även till Gävle i och med att bilbränder börjar bli allt vanligare. Vad är nästa steg, ökad kriminalitet med fler skjutningar eller krafttag från polisen för att motverka utvecklingen? Riksdagsman Lars Beckman (M) reagerar kraftigt på polisens uppenbarligen passiva hållning.

- Den senaste tidens bilbränder i Gävle är helt oacceptabla, säger Lars Beckman med anledning av den senaste bilbranden i Andersberg.
Bilbränder, misshandel, både till synes oprovocerad och med tydlig gänganknytning, med mera blir allt vanligare även i Gävle.
- Polisen har ett ansvar att upprätthålla lag och ordning i vårt samhälle och man måste nu sätta in och kraftsamla rejäla resurser från Polisens Region Mitt till Gävleområdet för att självklart klara upp brotten men också för att förebygga att det inte händer igen, säger Lars Beckman vidare.
Trygghet är ett grundläggande behov för oss människor och om vi inte känner tillit för att samhället klarar av grov kriminalitet kan det få folkhälsliga effekter.
- Man ska ha rätt att bo tryggt och säkert oavsett var man bor i Gävle kommun, säger Lars Beckman.
Frågan är vilka resurser Polisen har att sätta in.
- I den budget som antogs i riksdagen den 14 december tillskjuter vi nödvändiga resurser till hela rättsväsendet, vilket kommer att förbättra situationen på sikt, säger Lars Beckman. Men om Polisen i nuläget inte klarar av sin uppgift att hålla lag och ordning, så måste man snabbt begära mer resurser och även hjälp från andra myndigheter.
Vi Gävlebor får hoppas på att Lars Beckmans förslag vinner gehör hos polisledningen!

Text: Torbjörn Edlund
Foto bilbrand: Moderaterna i Botkyrka
Lars Beckman, riksdagsman (m)

Publicerat via SvenskPress.se av...

Lars Beckman, riksdagsman (m)

Lars Beckman är invald i riksdagen för Moderaterna i Gävleborg.
Den som vill följa Lars Beckmans blogg kan också prenumerera på inläggen så blir man automatiskt uppdaterad!
Kolla på http://www.lars... Läs mer

Se alla nyheter »

Lars Beckman

Lars Beckman

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK