– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Bekväma och funktionella träningskläder.

Bekväma och funktionella träningskläder.

Bekväma och funktionella träningskläder

Publicerad: 7/8

För att du ska trivas när du tränar är det viktigt att dina träningskläder sitter bra och är sköna att bära. Och det hjälper självklart att de ser snygga ut! Ser de snygga ut (enligt dig själv) och är bekväma blir det enklare att släpa iväg sig till gymmet.

När du köper nya träningskläder finns det några saker du bör ha i åtanke. Nedan listar vi dessa för att du ska få träningskläder som du kommer tycka om och framförallt - kommer att använda!

Utgå från dig själv och din träning

För det första bör du alltid se efter träningskläder som inte har några sömmar. Eftersom dessa kan skava vid hård träning är de inte bekväma att bära i längden. För det andra bör du hitta träningskläder som är anpassade efter träningen du utför.

För högintensiv träning passar det oftast bättre med åtsittande kläder, för exempel träningstights eller sport bh med extra stöd. Om du däremot fokuserar på rörelseträning är det viktigare att du kan röra dig ordentligt i träningskläderna.

Material skapade för träning

Även om bomull är ett väldigt bekvämt material är det inte optimalt för träning. Det är mycket bättre att välja material som andas och transporterar bort fukt och svett från kroppen. Materialet kan vara avgörande för resultatet av din träning.

Eftersom du oftast tar i lite mer och tränar lite längre då du bär träningskläder som låter din hud andas. Dessutom leder rätt material till mindre skav som oftast gör att du får avbryta träningen.

Svettas du mycket?

Är du en person som svettas mycket när du tränar? Då är du långt ifrån ensam. Det är vanligare än man tror med så kallad översvetttning – svettning som gör att man ibland kan känna sig obekväm på gymmet eller i träningslokalen.

Med rätt typ av träningskläder som andas kommer svetten att ledas iväg från kroppen på ett mer effektivt sätt. Dessutom syns det inte lika mycket att du svettas om du bär rätt typ av kläder.

Träningskläder med stil

När du ser bra ut höjs ditt självförtroende vilket leder till att du klarar av mer. Även om det låter ytligt är det en viktig faktor att du känner dig snygg då du tränar. Välj färger och mönster du själv känner dig bekväm med.

Ett tips är att köpa dina träningskläder på relode.se - en onlineshop med ett stort utbud av träningskläder för alla typer och former. Spana in deras utbud och få kläderna skickade direkt till din brevlåda.

Tights är trendigt

Starka trender just nu för träningskläder är tights med hög midja i kombination med en crop-top eller sport bh. Du bör även välja dova färger och matcha allt från tröja till skor om du vill vara moderiktig på gymmet!

Sammanfattning - därför är funktionella träningskläder ett måste

Sammanfattningsvis är det viktigare än många tror att välja rätt typ av träningskläder. Forskning visar att om man tycker om sina träningskläder blir det enklare att ta sig till gymmet eller träning.

Gör dig själv en tjänst och investera i snygga men också funktionella kläder som dessutom kommer att hålla längre. Lycka till med din träning!

 

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK