– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Basket Brigade i Gävle hjälper rekordmånga

Publicerad: 5/2, 2018

Efter att vid starten 2013 delat ut 202 kassar med julmat till behövande i Gävleområdet har resultatet tredubblats. 644 matkassar delades ut i julhelgen och i slutet av januari. Mottagare är främst barnfamiljer och andra som har det svårt och det är ett omfattande arbete med många inblandade som gör det möjligt.

-Det är både fantastiskt och väldigt synd på samma gång, säger Johan Dahl som leder välgörenhetssatsningen.

Bakgrund
Basket Brigade är ett sätt att hjälpa behövande människor med en matkorg/matkasse eller andra förnödenheter som personligen levereras till mottagarna. Initiativet kommer ursprungligen från The Anthony Robbins Foundation och bidrar varje år till att över 2 miljoner människor får matkassar eller matkorgar som förgyller deras liv.
Behovet är stort
Det är så lätt att ta dignande julbord för givet och missa att väldigt många har det svårt, fortsätter Johan Dahl. Enligt Rädda Barnens senaste undersökning lever 234 000 barn, det är mer än vart tionde barn, i Sverige i fattigdom. Till det kommer människor i alla åldrar och ju fler vi kan lysa upp julhelgen för desto bättre!

Nytt rekord
2013 kom Basket Brigade till Gävle och vi hjälpte då behövande till en godare och gladare jul genom att dela ut 202 kassar med julmat. Insatsen har växt från år till år och julen 2017 sattes nytt rekord när det samlades in nästan 200 000 kronor vilket gjorde det möjligt att dela ut hela 644 matkassar. 550 av dem delades ut i julhelgen och ytterligare 114 matkassar i slutet av januari som också är en tuff period för de som har det svårt ekonomiskt.

Viktiga samarbeten
- Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Johan. Det här är ett ideellt arbete som fordrar massor av insatser både före, under och efter själva utdelningen. Utan samarbetspartners och volontärer som ställer upp på ett helt fantastiskt sätt vore det inte möjligt. Mer än 70 volontärer har deltagit i förberedelserna och genomförandet.
Varje insats är viktig och en del av helheten samtidigt som samarbetet med Matakuten, MittMedia och MAXI ICA Stormarknad har varit avgörande för genomförandet.

2018 års Basket Brigade
Vi siktar på att hjälpa ännu fler i år vilket innebär att vi kommer att behöva fler samarbetspartners, givare och volontärer. Vi startar upp årets arbete efter sommaren och den som känner att han eller hon vill veta mer om hur de kan bidra får gärna höra av sig redan nu, avslutar Johan Dahl.

Länk till film om Basket Brigade 2017:
https://www.facebook.com/basketbrigadegavle/videos/1919124648158520/

Länk till Basket Brigades Facebooksida:
https://www.facebook.com/basketbrigadegavle/videos/1919124648158520/

Kontakta mig gärna för mer information

Vänliga hälsningar
Johan Dahl
Projektledare Basket Brigade Gävle
Tel 0709-10 43 00
E-post: bb@jdu.se


Foto: Sara Ängfors
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK