– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

På plats i Jönköping under Bagarhjälpens insamlingsauktion fanns en av initiativtagarna till HOPE – Johanna Hoffstedt, Jörgen Englund, VD på Din Bagare, samt Per Kogner som är överläkare på HOPE. Johanna Hoffstedt och Per Kogner berättade om

På plats i Jönköping under Bagarhjälpens insamlingsauktion fanns en av initiativtagarna till HOPE – Johanna Hoffstedt, Jörgen Englund, VD på Din Bagare, samt Per Kogner som är överläkare på HOPE. Johanna Hoffstedt och Per Kogner berättade om

Bagare samlade in över 1 miljon kronor till barncancerforskning

Publicerad: 21/2, 2018

Bagarhjälpen är en svensk välgörenhetsinsamling – initierad år 2017 av den rikstäckande organisationen Din Bagare. Och det är cirka 40 lokala bagerier, anslutna till Din Bagare, som står bakom satsningen tillsammans med sina leverantörer. Under Din Bagares årliga medlemsträff i Jönköping den 30-31 januari hölls en auktion till förmån för Bagarhjälpen. Under två kvällar samlades det in drygt 1 miljon kronor som oavkortat kommer att gå till barncancerforskning via enheten HOPE vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Din Bagares VD, Jörgen Englund, som var med och grundade Bagarhjälpen är helt överväldigad av responsen från leverantörer och medlemmar efter avslutad auktion. Han ser med tillförsikt fram emot utvecklingen av detta livsviktiga projekt.
– Gensvaret har varit fantastiskt positivt hela vägen. Våra leverantörer har varit med och skänkt väldigt fina produkter till auktionen och både bagare och leverantörer var med och bjöd på auktionen. Bagarhjälpen och insamlingen drivs av Din Bagare, men alla är givetvis välkomna att stötta. Min tanke när vi drog igång Bagarhjälpen var att det är möjligt att göra enorm skillnad när man som branschorganisation går samman på det här viset. Förhoppningsvis kan det inspirera fler att göra likadant.

– Det här gör oss verkligen glada och stolta över att vara medlemmar i Din Bagare, säger Daniel Rosén, vd på Mattes Bröd i Ockelbo. Det är ju extra kul och att kunna göra både gott och nytta i samhället även utanför vårt dagliga arbete i bagerierna.


Bildtext: På plats i Jönköping under Bagarhjälpens insamlingsauktion fanns en av initiativtagarna till HOPE – Johanna Hoffstedt, Jörgen Englund, VD på Din Bagare, samt Per Kogner som är överläkare på HOPE. Johanna Hoffstedt och Per Kogner berättade om verksamheten och hur viktig varje insamlad krona är för att rädda liv på barn med cancer.


HOPE – ger hopp om behandling av barncancer!
Tack vare ett banbrytande samarbete mellan Karolinska Institutet, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, stiftelsen Entrepreneurs for Good och Barncancerfonden, har en enhet kunnat öppnas för tidiga prövningar av nya behandlingar mot barncancer. Enheten heter HOPE (Hematologisk Onkologisk Prövningsenhet) och finns vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Ambitionen är att kunna expandera verksamheten för att kunna ta emot barn från hela landet och att genomföra väsentligt fler kliniska studier. Man jobbar även på att förstärka nätverken med andra länder för att kunna ta del av deras cancerforskning.

Initiativet till HOPE kommer från Johanna och Fredrik Malm, som startat stiftelsen Entrepreneurs for Good. Johanna och Fredriks son Nelson drabbades av cancer när han var tre år gammal. Vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus gjorde man allt man kunde för att rädda honom, men till slut förlorade Nelson kampen mot sin cancer. Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn och ungdomar i Sverige. 80 procent av de som drabbas överlever sin cancer. Men ett av fem barn med cancer får inte bli vuxen så som det ser ut i nuläget.


Varför finns HOPE? I videon förklaras lite mer om bakgrunden till satsningen och hur HOPE kan göra skillnad och faktiskt rädda liv.
Din Bagare – din lokala bagare
År 2008 etablerades organisationen Din Bagare i Skandinavien AB. Nu är cirka 40 bagerier och konditorier från Malmö i söder till Överkalix i norr anslutna till Din Bagare. Din Bagare är Sveriges enda rikstäckande kedja för bagerier och konditorier som ägs och drivs av lokala företagare.


BAGARHJÄLPEN – bagarhjalpen.se
Bagarhjälpen startades 2017. Under en välgörenhetsauktion i slutet av januari 2018 samlade Bagarhjälpen in totalt 933 000 kr. Utöver dessa pengar kommer även 5000 kr/medlemsföretag (cirka 200000 kr) att skänkas till HOPE i slutet av 2018. Även kunder som handlar på bagerier, som är anslutna till Din Bagare, kan vara med och hjälpa till. Två produkter som säljs i bagerier och caféer runt om i landet drar in ytterligare pengar till Bagarhjälpen. För varje såld Bagarhjälpen-produkt går 5 kronor direkt till HOPE under hela 2018. Årets Bagarhjälpen-produkter är ett grattiskort och en kökshandduk.
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Daniel Rosén, vd på Mattes Bröd i Ockelbo är glad och stolt över att vara medlem i Din Bagare

Daniel Rosén, vd på Mattes Bröd i Ockelbo är glad och stolt över att vara medlem i Din Bagare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK