– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Återbruka med hjälp av lera.

Återbruka med hjälp av lera.

Återbruka med hjälp av lera

Publicerad: 27/1, 2021

Många av oss har ofta en massa krukor och burkar som ligger och dräller hemma, utan att komma till nytta. Återbruk är hett och många kan på det sättet ta fram sin konstnärliga ådra genom att göra om gamla föremål.

Hos Kinn.com finns många bra material för att använda till återbruk, här kan du också köpa resin.

Att använda lera är ett smart och enkelt sätt att göra om krukor med. Det du behöver är då en kruka, burk, vas eller liknande. Sedan även lufttorkande lera, vatten, kavel, bakplåtspapper, finkornigt sandpapper, akrylfärg samt vattentät spraylack.

Så här gör du

Du börjar med att lägga grunden. Det görs genom att så att säga slå in din kruka med lera. Kavla en stor bit lera mellan bakplåtspapper. Det tills den är ett par mm tjock. Se till så att den blir jämntjock. Kavla ut den i samma höjd som krukan är samt 3–4 gånger så bred som krukan. Rulla in krukan i leran. Skär bort allt överflöd som blir och släta ut skarven.

Efter att du har sett till att leran sitter bra runt din kruka så är det dags att dekorera den. Du kan skapa vackra mönster i leran. En grillpinne eller annat smalt föremål fungerar bra att använda. Du kan även addera lera på för att göra former på krukan som står ut så att säga. Efter du är klar så låter du leran torka.

När leran är helt torr så är det dags att sandpappra den. Ta bort de små ojämnheter du ser. Sedan är det dags att börja måla. Ta fram färger, penslar och en skål med vatten. Måla sedan krukan i den färg du vill ha den i. Måla gärna två lager så att det täcker bra. Låt det sedan torka. Nu är det dags för sista steget och det är att vattensäkra den och det med hjälp av spraylack.

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK