– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Malin Rogström, tf Ordförande, och Johan Mjällby

Malin Rogström, tf Ordförande, och Johan Mjällby

Årets första nätverksträff för Gefle IF

Publicerad: 26/2, 2018

Trots höggradig vinter var det finbesök i Gävle den 25 februari för match i Svenska Cupen, svenska mästarna Malmö FF mot Gefle IF. GIF:s Företagarcenter passade på tillfället och bjöd in sina partners till årets första nätverksträff för information och försnack med klubbens tränare Johan Mjällby.

Att spela fotboll i februari är lite hasard med vädergudarna och det besannades med ett ymnigt snöfall hela förmiddagen, vilket gjorde att matchstarten 15.00 var i farozonen. Men nätverksträffen genomfördes med ett 20-tal partners närvarande.
Nye klubbdirektören David Norell-Hussein hälsade välkommen till ett nytt spännande år med Gefle IF Fotboll.
– Jag började jobbet för två veckor sedan och det är full fart direkt från start, sa David Norell-Hussein.
David började sin fotbollsbana som pojklagsspelare och hängde med upp till A-truppen när GIF gick upp i allsvenskan. Men idrotten har också präglat Davids yrkesliv, som bland annat inneburit jobb som marknadsansvarig på svenska basketbollförbundet.
– När jag presenterades som klubbdirektör för Gefle IF Fotboll kändes som att jag kommit hem, sa David. Gefle IF har ju alltid varit min klubb!
Förra året i Superettan blev tufft för Sveriges äldsta idrottsförening och det var nära att klubben rasat rakt ner i division ett, men lyckosamma värvningar av både spelare och ny tränare räddade klubben kvar.
– GIF har flera områden där vi kan förbättra oss, sa David. När det gäller ekonomin så har vi klarat oss tack vare inkomstbringande spelarförsäljningar, men driften har visat minus i 10 år på totalt 30 miljoner, och det måste vi vända på.
Klubben kommer att fortsätta att utveckla spelare och förhoppningsvis kunna fortsätta att göra bra spelaraffärer.
– Men spelaraffärerna får inte bli ett självändamål utan vi måste kunna se dem som en bonus, sa David.
Ambitionen är också att bygga vidare på de relationer man har idag men också att skapa nya relationer med både fler partners, fans och publik.
– Vi har en verksamhet som också omfattar över 1,000 barn och ungdomar och den vill vi också fortsätta att utveckla, sa David.
Tanken är att också arbeta fram en vision för föreningen som stöd för arbetet.
Sen var det dags för Johan Mjällby, som förtjänstfullt intervjuades av Hasse Carstensen, Geflepodden (@geflepodden).
– Vi ligger efter med matchträning på grund av att vi tvingats träna en hel del i Fotbollshallen på Sörby IP, sa Johan Mjällby. Det är en bra hall men planen är för liten för att kunna träna matchmomenten och det har gjort att det hittills blivit för många enkla misstag i de första träningsmatcherna.
Men Mjällby var väldigt nöjd med spelarnas inställning och även försvarsarbetet.
– Det är ju vi mot världen och det ska vi använda som motivation, sa Johan Mjällby. Cupmatcherna är viktigare för prestation och disciplin än för resultatet.
Mot Malmö FF blir disciplinen livsviktig.
– Laget ska vara trygga med bollen och pusha högt, sa Johan Mjällby. Försvarsspelet måste också vara bra för att vi ska ha en chans.
Till dagens match ska Adam Bergmark Wiberg spela på topp.
- Adam är snabb, löpstark och duktig i djupled, vilket gör att han kan hota MFF, sa Johan Mjällby.
Johan berättade också att han gillar Gefle IF Fotboll, som han tycker har bra faciliteter vilket ger goda möjligheter för fotbollslaget att lyckas med sina ambitioner.
– Men för spelarna gäller det att sluta tänka på det som hände på vårsäsongen förra året, sa Johan Mjällby. Vi har tagit in en mental coach som hjälper oss att bli både kaxigare och starkare till psyket.
Johan Mjällby jobbar mycket enskilt med spelarna för att kunna formera gruppen på bästa sätt. Han hoppas också att nyförvärven ska kunna bidra till lagets utveckling.
När det gäller nyförvärv ser Mjällby hellre värvningar än lån från allsvenska klubbar.
– De allsvenska klubbarna har stora spelartrupper som vi skulle kunna låna av, men de släpper inga spelare förrän de spikat truppen, sa Johan Mjällby. Därför kan vi inte räkna med några lån förrän senare.
Med egna spelare har klubben dessutom bättre möjligheter att kunna få ekonomisk fördel av den utveckling som spelarena kan få hos Gefle IF Fotboll.
Så småningom beslutades att matchen skulle spelas på Gavlevallen kl. 19 i stället för 15. Malmö FF vann med 3-0 efter 2-0 i halvlek. Men det är ett helt OK resultat mellan svenska mästarna och ett topplag i Superettan!
Gefle IF Fotboll

Publicerat via SvenskPress.se av...

Gefle IF Fotboll

Mer info, spelschema, biljetter mm:
Telefon: 026-65 22 33
http://www.gefleiffotboll.se/

Gefle IF var en av de första idrottsföreningarna i Sverige som ägnade sig åt fotboll. 1902 erövrade GIF vo... Läs mer

Se alla nyheter »

David Norell-Hussein hälsar välkommen

David Norell-Hussein hälsar välkommen

Hasse Carstensen, Geflepodden, intervjuar Johan Mjällby

Hasse Carstensen, Geflepodden, intervjuar Johan Mjällby

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK