– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Är du drabbad av åderbråck?

Är du drabbad av åderbråck?

Är du drabbad av åderbråck?

Publicerad: 7/1, 2021

Har du ben som är svullna och kanske fyllda med blåa utbuktningar, eller små maskar runt om? Det kan vara åderbråck du har drabbats av. Det kallas även för varicer och de framträder genom att man ser venerna på benen. Det kan förvisso uppstå åderbråck på andra platser på kroppen, men det är benen som är det vanligaste. Anledningen att detta uppstår beror på att det är en försämrad blodcirkulation i venerna. Det kan i sin tur bero på att klaffarna är försvagade. Åderbråck förekommer hos både män och kvinnor. De uppstår bland annat på grund av ärftlighet men kan även komma på grund av övervikt eller att man står och går mycket. Det går att göra något åt dem och det utan att behöva göra stora kirurgiska ingrepp. Det kan vara skönt att bli av med dem, då de kan orsaka smärta och värk.

Behandling av åderbråck

Det går att förebygga åderbråck genom att göra en del livsstilsförändringar. Bland annat är det bra att motionera, äta hälsosamt och gå ner i vikt om man är överviktig. Att bära stödstrumpor kan lindra så väl som förebygga. Att ofta ha benen i högläge är att rekommendera. Det finns även olika former av behandling mot åderbråck. Det finns både kirurgiska metoder så väl metoder där det inte krävs så stora ingrepp. Det går bland annat att använda laser som en metod. En annan behandling är skumbehandling. Det är en nyare metod och en form av injektionsbehandling. Det går även att limma ihop venerna. Det gör man genom så kallat medicinskt lim. Den behandling som visat sig vara allra mest effektiv är laser. Om du misstänker att det är åderbråck du har drabbats av, så är det inte fel att ta kontakt med vården. Det så att ni kan diskutera vad för behandling som kan fungera för dig.

 

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK