– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

ANNIKA ANDERSSON & THE BOILING BLUES BAND SLÄPPER NYTT!

Publicerad: 15/3, 2019

Annika Andersson & The Boiling Blues Band släpper studioalbumet ”Reborn” den 5 april 2019. Inspelad i Park Studio, och är en efterlängtad comeback till blues-rockens värld. Ett andra smakprov från kommande skivan är låten ”20 Miles North”, låten speglar BBB 70-tals soundet perfekt. Suggestivt och härligt segt och introt tuggar fram som en Juicy Fruit i munnen där texten berättar om att man ibland hamnar i ett vägskäl i livet.

2019. Inspelad i Park Studio, och är en efterlängtad comeback till blues-rockens värld. Ett andra smakprov från kommande skivan är låten ”20 Miles North”, låten speglar BBB 70-tals soundet perfekt. Suggestivt och härligt segt och introt tuggar fram som en Juicy Fruit i munnen där texten berättar om att man ibland hamnar i ett vägskäl i livet.

Lyssna (Spotify) ”20 Miles North” https://open.spotify.com/album/1u4I7D9vZSS2SqhEp1v3tw

Annika Andersson (fd. Salminen) är tillbaka på blues-rockscenen. Med sitt nya band, The Boiling Blues Band, är hon mer än redo att ta tillbaka sin plats i musikens värld. Det nya albumet är döpt till Reborn - ett självklart namn enligt Annika själv. 
“Musiken har alltid funnits där. Den har aldrig släppt taget om mig, och nu har det återuppstått i både själ och hjärta”, säger Annika själv och fortsätter, “Jag ser det som en återfödelse - en pånyttfödelse - av det jag alltid varit och där jag alltid känt mig hemma. I bluesen, musiken, och tillsammans med andra fantastiska musiker där jag får leva ut med min sång!”.

På kommande albumet ”Reborn” finns allt Annika Andersson samlat på sig under åren; styrka, hårt arbete och ett jävla anamma. Det var inte självklart att Annika skulle tillbaka till scenen. Men när hennes bror Jari skrev en låt till hennes födelsedag, insåg både han och Annika att det är i musikens värld - och på scenen - hon hör hemma. De flesta av låtarna är skrivna av hennes bror Jari (Buck Jones) som själv har en lång och gedigen karriär inom rockabilly. Tillsammans med musiker och producenter i toppklass är albumet inspelat i Park Studion och Studion Dubious med Christoffer Roth och producerat av Gunnar Muvemba Lindström.

Releasekonserter Annika Andersson & The Boiling Blues Band: ”Reborn”
9 April - On the rocks - Helsingfors
11 April - Stampen – Stockholm
12 April – HiJazz Klubb - Uppsala
13 April - House of Blues – Borlänge

Medverkande:

Annika Andersson - sång. Johan Östergård - gitarr. Ola Göransson - trummor. Morgan Korsmoe - bas.

Om Annika Andersson: 60- och 70-talet var en intressant tid. Blues gjorde sitt intåg. Annika drogs till musiken så starkt att hon smög sig in på den första Ruisrock-festivalen 1970 när hon bara var 13 år. Annika inledde sin sångkarriär redan vid 14 års ålder som solist för bluesrockbandet Model 73 och det visade sig att hon var en stor talang. Med sin kraftfulla röst och ett eget uttrycksfullt sound gjorde hon avtryck bland fans och kritiker. Annika sjöng i det egna bandet Dead End 5 under 70-talet, och turnerade bland annat med Hurriganes.
På kort tid en av Finlands främsta Bluessångerskor!
Annika flyttade från Åbo till Helsingfors och inledde ett treårigt äventyr inom finsk schlager och åkte på turnéer med bl.a. Danny och Freeman. Efter ett tag i schlagerkretsarna packade Annika väskan, flyttade till Sverige, och det blev tyst på musikfronten ett tag. Men - kärleken till blues slocknade aldrig. Den har alltid funnits där och gett styrka i svåra stunder. Annika har bit för bit förberett sin återkomst till musiken…

Läs mer via: http://www.annikaanderssonbbb.com

Albumrelease: ”Reborn” 5 april 2019.
Singelrelease: ”20 Miles North” 15 mars 2019.

AdHouse

Presskontakt: Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company. http://www.werecki.com
Werecki AB

Publicerat via SvenskPress.se av...

Werecki AB

Promotion byrå som arbetar med digital- och traditionell promotion inom musik, teater, artist, evenemang och nöjen. Kontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Ytterligare info pressbilder,... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK