– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Agneta (Barbro ”Babben” Larsson), Vilgot (Johan Glans) Mira (Sarah Rhodin), Rakel (Bibi Lenhoff). Foto: Ulrika Malm.

Agneta (Barbro ”Babben” Larsson), Vilgot (Johan Glans) Mira (Sarah Rhodin), Rakel (Bibi Lenhoff). Foto: Ulrika Malm.

Alla åldrar uppskattade årets julkalender

Publicerad: 29/12, 2020

Mirakel, årets julkalender i SVT, har varit mycket omtyckt av publiken och dessutom har onlinetittningen slagit rekord. Webbpubliksiffrorna visar att i snitt 1 160 000 har sett varje avsnitt, vilket är en ökning med 30 procent jämfört med förra året. Året innan låg snittet på 894 000 per avsnitt. I SVT1 har tittarsiffrorna legat på i snitt 1,8 miljoner (morgon- och kvällssändningarna hopräknade).

– Vilka fantastiska siffror! Vi ser både på siffrorna och i dialogen med publiken att vi har fått med oss tre generationer, vilket är så otroligt roligt! Och vilken enorm respons från publiken, tack alla tittare som hört av sig till oss, säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn och ansvarig utgivare för julkalendern.

Några tittarreaktioner om Mirakel:

Tack för årets underbara julkalender! Alltså den är så spännande, och jag är 49! Min mamma 75! Så ni har lyckats!

Jag och min familj har precis tittat på sista avsnittet av årets julkalender, och vi alla sitter och gråter och skrattar åt att vi gråter. Var bara tvungen att skriva till er och tacka för en riktigt riktigt, riiiktigt underbar och bra julkalender! Sån fin historia. Stort tack och god jul!

Vilken fantastisk julkalender ni har skapat i år. Jag och min 11-åriga dotter går upp 6.15 varje morgon och tittar. Ni har fått med alla aktuella ämnen i årets berättelse, energifrågan, klimatfrågan, vår historia- dåtida och nutida utmaningar samt vikten av att lära av det som varit.

Mysteriet på Greveholm - den mest minnesvärda julkalendern
I samband med att julkalendern fyller 60 år har det under december månad pågått en omröstning på SVT:s sajt Julkalendern60.svt.se om vilken julkalender som är den mest minnesvärda genom tiderna. Så här blev resultatet:
1. Mysteriet på Greveholm (1996)
2. Sunes jul (1991)
3. Trolltider (1979,1985)

Dan Zethraeus som regisserade Mysteriet på Greveholm minns också inspelningen:
– Fantastiskt kul att Greveholm vann! Jag blir både stolt och rörd av alla roliga minnen som folk delat med sig av. Mitt favoritminne från inspelningen är sista striden mot Greven. Barnen sprutade mjöl som skulle bli deg och skulle fånga Greven. Ivar kämpade tappert i ridddarutrustningen som skavde tills han fick ont och vi tvingades ta paus. Barnen levde sig verkligen in i äventyret vilket säkert bidrog till att den blev så populär.

Tittarna har uppmanats att rösta genom att skriva ner sina minnen från sina favoritkalendrar och 8 000 minnen har kommit in. 16 procent av minnena tillföll vinnaren. På julkalendern60.svt.se kan man se klipp från julkalendrar genom tiderna och läsa ett urval av tittarnas minnen fram till 31 december.

Bildtext: Agneta (Barbro ”Babben” Larsson), Vilgot (Johan Glans) Mira (Sarah Rhodin), Rakel (Bibi Lenhoff).
Foto: Ulrika Malm

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med svenskpress.se.

Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK