– Vi hjälper till att skriva era nyheter och skicka ut pressrelaser.

Start

– Vi hjälper er att skriva nyheter och skicka ut pressreleaser.

Aaron Lindström tilldelas Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2018

Aaron Lindström tilldelas Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2018

Aaron Lindström tilldelas Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2018

Publicerad: 3/2, 2019

Radiosportens pris till Årets Stjärnskott inom paraidrotten tilldelas 18-årige alpina utförsåkaren Aaron Lindström från Skövde med motiveringen "För en sensationell debutsäsong på den alpina världstouren som kröntes av en förstaplats i St Moritz storslalomtävling.

Han var dessutom yngst av alla i den svenska truppen till Paralympics i Pyeongchang. Framtiden är redan här - för Årets Stjärnskott 2018 Aaron Lindström.

– Det här betyder otroligt mycket för mig, jag blir motiverad att fortsätta med det jag håller på med, säger Aaron Lindström när Radiosporten överraskar honom med vinnarbeskedet hemma i Järpen där han går på skidgymnasiet.

Säsongen 2017/18 var Aarons första på den alpina världstouren. Trots att siktet var inställt på att se och lära lyckades han redan under sin första säsong ta sig upp på pallen då han först blev tvåa i världscupslalomen i österrikiska Kühtai och sen avslutade året med att vinna europacuptävlingen i storslalom i St Moritz. Han var yngst av alla i den svenska truppen till Paralympics i Pyeongchang och noterade där som bäst en sjundeplats i slalom.

– Aaron är en jättetalang som redan vid sitt första Paralympics lyckades ta en tio i topplacering. Det ska bli riktigt spännande att följa hans fortsatta utveckling och karriär, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

Priset Årets Stjärnskott inom paraidrotten har delas ut av Radiosporten sedan 2010 och tilldelas enligt statuterna "den idrottare, eller lag, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig". I priset ingår ett träningsstipendium på 10 000 kronor.

Prisutdelningen sker 3 februari 2019 på Parasportgalan, den går även att följa här: http://www.parasport.nu/forbundsinfo/SvenskaParasportgalan.

De fyra slutkandidaterna till priset 2018 var:

Aaron Lindström, 18 år, alpin skidåkning
Max Gyllsten, 24 år, paraishockey
Nicola St Clair Maitland, 15 år, simning
Louise Jannering, 21 år, paracykel

Pressbild: Sveriges Paralympiska Kommitté

För mer information, vänligen kontakta:
Markus Boger, chef Radiosporten
markus.boger@sverigesradio.se
070-598 08 09

Presskontakt:
Susanna Mörner, Kommunikationspartner P4/Radiosporten
susanna.morner@sverigesradio.se

Pressbild: Sveriges Paralympiska Kommitté

Artikeln publicerad av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån. Vill ni ha era nyheter formulerade, publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se
Presstjänst

Publicerat via SvenskPress.se av...

Presstjänst

Presstjänst är en svensk skrivbyrå och presstjänst som hjälper företag och organisationer att nå ut med sina nyheter. Från enkla nyhetsuppdateringar till att vi formulerar, publicerar och distribuerar... Läs mer

Se alla nyheter »

Aaron Lindström tilldelas Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2018

Aaron Lindström tilldelas Radiosportens pris Årets Stjärnskott 2018

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli uppdaterad om det senaste från
Svensk Presstjänst

  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?
  • ?

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK